Когато един футболен отбор играе леко доминиращо срещу противник, който заема предпоследното място, а публиката е с усещането, че бленуваният гол аха и ще падне - това е добре.
Когато същият отбор - фаворит в мача прави груба грешка в отбрана и допуска гол, но продължава да атакува по същия начин – леко доминиращо, но без резултатно - това вече си е притеснително.
Когато се прави втора груба грешка и падне втори гол пасив, но отборът си продължава по същия начин – атаки без изненада и голови позиции - това вече говори лошо за стратега на отбора - фаворит.

Това се случи с „Арда 1924“ в 15-тия кръг от елитното футболно първенство на България. Предпоследният в класирането „Царско село“ изнесе урок на „Сините от Кърджали“, а отборът на Стамен Белчев игра по един и същи начин и при 0:0, и при 0:1, и при 0:2. С изключение на последните 5-6 минути, когато удар на Деян Лозев срещна страничната греда, в останалото време „Арда 1924“ се мъчеше на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“.
Стамен Белчев нямаше вариант „Б“, нямаше изненадващ ход. Уж напълниха отбора с „трансферни бомби“ и национали, а се оказа, че няма кой да събуди останалите, да уплаши противника-опашкар.
Едва накрая Белчев пусна Радослав Василев и се усети раздвижване, но съдията нямаше как да даде 20-минутно продължение, за да видим и ответни голове.
*
„Арда 1924“ загуби с 0:2 „у дома“ от „Царско село“, но не бива да се правят драми.
Разумно е да слезем на земята. „Арда 1924“ няма отбор за Топ 6, редно е да спрат големите изцепки и на ръководство, и на футболисти. Старши треньорът Стамен Белчев да не критикува само футболистите, а след 15 кръга обиграване най-сетне да види и своите грешки. Това е силата на големия треньор.
*
Другото много важно - без домакински мачове няма да излязат сметките. 200 фенове на „Лаута“ (адмирации за момчетата, които не пропускат мач) не стигат, силата на „Арда 1924“ е в това да играе мачовете си на „Арена „Арда“. Ръководството обеща това да започне след октомври, но е ясно, че няма да е и през ноември. Необяснимо е мълчанието след обещаните от премиера Бойко Борисов 2,5 млн. лева за осветление и електронно табло.
*
В началото на сезона 24rodopi.com писа, че бюджетът и новите играчи гарантират на „Арда 1924“ класиране между 8-мо и 11-то места, което би било успех за новата в Първа лига.
Редовният сезон се преполови и няма промяна в прогнозата ни. Парите са дори за 6-то място, но играта още не се получава.
Феновете искат повече, мечтаят за класиране в Топ 6 и мачове през пролетта на 2020-та на стадиона в Кърджали само срещу най-добрите. Разбира се, те са готови да простят и загубите, стига играчите да са показали сърцата игра, а не да са си отбили номера на скъпоплатени наемници. А ръководството да си държи на думата.
*
Време е да си кажем и онова другото: Кажете на тези футболисти, че кърджалийци търпят големите проблеми с боклука, дупките по улиците, тъмнината, некачественото саниране дори, само и само да има футбол. Завесата на тази тема ще я открехнем друг път. Сега е важното футболистите и Стамен Белчев да си вземат поука.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/11/19 22:17

    A za osvetlenieto na stadiona koga she pishete koy e vinoven koy kak usvoyava (krade)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/11/19 22:40

    Да се маха и Вълкада си вземе тотаджийския отбор и дим да го няма

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/11/19 23:03

    Izmislen.otbor kakvo ocakvahte ,samo arda

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/11/19 23:53

    От днес тия ги зачертах с дебелия флумастер .Неща вече да ги чуя а камо ли да ги видя.Намразих ги да ходят да си е..т ма....а.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/11/19 00:13

    abe nema kak zarko i darko da kajat 2 ka e ma4a i da mi govorite na mene 4e nema korupcia arda e korumpiran otbor tova e cqlata istina

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/11/19 02:24

    Така ще бъде за напред, всичко свърши. Взеха квото искаха и отбора ще страда.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/11/19 07:30

    Направете осветлението бе некадърници

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/11/19 08:19

    По време на комунизма ни се подиграва като не ни до пуснаха до А група сега пак се подиграва с нас като ни вкараха В А група за да изперат парите си. Сега парите са изпрати и повече не им трябва отбор с името Арда.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/11/19 08:45

    Мафиоти, вземете си тотаджийския отбор и се махайте от Кърджали, Арда не е отборът на Кърджали. Само използвате името на Кърджали за своите мафиотски цели.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/11/19 10:23

    Е тотото почна, вие очаквахте някой да налива пари, без да очаква възвращаемост? Наивници.....Арда ще е Славия номер 2!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/11/19 11:24

    Ни ни трябва тв проект.Искаме да домакинстват в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  12. ЩОМ НЕ МОЖЕШ ДА БИЕШ ОТБОР КАТО ЦАРСКО СЕЛО КАКВО ПРАВИШ В А ГРУПА...НИМА ЩЕ ПОБЕДИШ ЛЕВСКИ ИЛИ ЛУДОГОРЕЦ....ЖАЛКО ЗА ХОРАТА ОТ КЪРДЖАЛИ КОИТО ЖАДУВАТ ЗА ФУТБОЛ...

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/11/19 14:56

    Ако искаха можеха да бият Царско Село и Дунав Русе е нали продаваме мачове вече няма да отпаднем няма и да сме в челната шестица е какво друго остава освен да изкараме някой лев за Вълчо това е картинката в нашата родина жалко.

    ОтговорИзтриване
  14. Големият треньор да си вдига дърмите и да отива където му видят очите.За цялото време на престоя си в Арда Кж той успя да научи футболистите само да си "цъкат" топката отзад и да си мечтаят за три точки.Ама трите точки се постигат с бой на терена,а не лежерно поведение.Затова Стамен Белчев да си отива,Пешев да търси треньор,който ще научи футболистите да бъдат биткаджии на терена.И не само това .Отбора няма облик,няма печеливш стил на игра.И за това отново е виновен треньора. Да си отива !

    ОтговорИзтриване
  15. Големият треньор да си вдига дърмите и да отива където му видят очите.За цялото време на престоя си в Арда Кж той успя да научи футболистите само да си "цъкат" топката отзад и да си мечтаят за три точки.Ама трите точки се постигат с бой на терена,а не лежерно поведение.Затова Стамен Белчев да си отива,Пешев да търси треньор,който ще научи футболистите да бъдат биткаджии на терена.И не само това .Отбора няма облик,няма печеливш стил на игра.И за това отново е виновен треньора. Да си отива !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/11/19 16:41

    Господа от БФС вие не виждате тия мизерници продават мачовете и играят черно тото. Арда има 20 фитболисти чужденци откъде толкова пари да се купуват толкова мамалигари.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/11/19 18:35

    Болно ми е не за отбора. Други футболисти ще дойдат ако разбира се искат да останат в "А" група. Жал ми е за групата от футболния клуб пък и други обичащи отбора на "Арда" които също идват на мачовете как макар и малко с какъв ентусиазъм подкрепят футболистите но от последните мачове са крайно разочаровани.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/11/19 13:31

    Сега сме в А група и почнахте всички да разбирате от футбол, защо не пишехте когато играехме в Перперек и тогава да правите анализ на играта и треньора,а сега почнахте само да плюете и да давате оценки, само искам да видите сега къде сме и преди къде сме били, затова стъпете здраво на земята и не бъдете чак толкова критични, добре, че е футболния отбор на Арда, че да се говори малко повече за Кърджали, та дори всяка седмица ги гледаш по телевизията, аз преди нито един мач не съм гледал по телевизията когато играеха в Перперек,ние които обичаме отбора сме твърдо зад тях и ще ги подкрепяме винаги, много е лесно да си фен когато отбора бие, важното е когато отбора е в трудни моменти ти да бъдеш до него и да го подкрепаш, горе главата момчета ние ви вярваме и знаем, че можете и ще се върнете на победния път, успех и САМО АРДА!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.