НПО „отвлече“ четириного, събира пари за него, не го връща на собственика

Кърджалийска неправителствена организация за защита на животните прибра домашно куче и събира пари чрез дарителска сметка за него. В същото време вече му е намерила осиновител в Германия и отказва да го върне на реалния собственик.
Това разкри за 24rodopi.com кърджалийка. По думите й, това е чест прийом на фондацията, която периодично набира финансови средства по банков път, а в същото време изпраща кучета за чужбина, най-вероятно на разноски на осиновителите. За случая ще бъде сезирана и „Икономическа полиция“.
„Кученцето Ларка бе блъснато от шофьор, който след това изоставил животното зад поликлиниката в Кърджали. Там било намерено от член на фондацията, в която са няколко кърджалийки. Свързах се с тях и искам кученцето да ми бъде върнато. Отказаха ми, защото не било чипирано и не аз съм собственичката, според тях. Кучето е на 4 месеца и няма как да му бъдат извършени съответните манипулации. В същото време се събират средства за него, а и се е намерил осиновител в Германия. Това е практиката на тази така наречена „фондация“. Събират пари, които никой не знае за какво се използват. За това съм подала сигнал и до съответните институции. От фондацията ръсят заплахи срещу всеки дръзнал да им потърси сметка. Първо една от жените се представи по телефона като член на НПО, в последвалите разговори пък обясни, че всъщност не била част от неправителствена организация. В същото време други доброволци обвиняват същата жена, че събира средства за кучета на собствена банкова сметка“, разказа собственичката на кучето Ларка.
„Кучето е вече оперирано и предстои възстановяване. Най-вероятно сметката в клиниката ще покрием с лични средства! За нас най-важното в случая беше спасяването на живота на едно страдалче. Обвиниха ни в нечисти цели и печалба от мъката на животните, които обгрижваме. Това е грозна обида, която трудно бихме преглътнали“, пък обяви в социалните мрежи жената, задържала кучето и намерила му осиновител в Германия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

41 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/19 08:41

    Аз съм дарител. Мое право е да съм анонимен. Виждам живо същество което е малтретирано и искам да му помогна. Искам, но нямам възможност защото работя от сутрин до вечер.
    За това давам 50лв на някой който има възможност да го свърши вместо мен. Доктори, клиники, не ме интересува, кучето трябва да живее.
    Разбира се, че после ще искам отчет. Аз съм дарител. В последствие се оказва че умиращото кученце си има собственик Елена Б.
    Какво по-хубаво от това, едно живо същество да е собственост на друго живо същество? Значи едното ще се грижи за другото.
    Да, ама не. Живото същество собственик вижда в живото същество собственост, само печалба от 200 евро. Защото така се говори. Доброволците продават кучета в Германия.
    В момента в който собственика разбира че кучета не се продават, спира да си иска собственоста. Собственоста вече е станала разход. Печалбата обаче я няма.
    Щом печалбата от 200 евро я няма, значи някой трябва да си понесе вината. Какво наказание може да измисли Елена за виновните ли?
    Уронване на авторитета в 24 Родопи - лесно и ефективно.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/19 08:55

    Ето къде са били някои от лицата, заемали и все още заемащи важни постове в България в Прехода:
    1. Румен Радев – старши лейтенант, военен летец
    2. Бойко Борисов – майор в пожарната, член на БКП
    3. Цвета Караянчева – студентка
    4. Цветан Цветанов – студент във ВИФ
    5. Красимир Каракачанов – студент, току-що вербуван за агент на Шесто управление /Иван/
    6. Спас Гърневски – снабдител в пловдивската печатница, певец на Априлската линия на БКП
    7. Волен Сидеров – фотограф в Националния музей за литература
    8. Валери Симеонов –енергетик в металургичния комбинат – Дебелт
    9. Менда Стоянова – главен финансов специалист в община Пловдив, член на БКП, партиен секретар С
    10. Жельо Желев – старши научен сътрудник в интитута по културата – взет на работа от Людмила Живкова
    11. Иван Костов – главен асистент по политикономия
    12. Жан Виденов –комсомолски секретар
    13. Росен Плевнелиев –студент, бил на несъществуващ митинг на тази дата с плакат от тапет
    14. Петър Стоянов – бракоразводен адвокат в Пловдив
    15. Георги Първанов – научен сътрудник в Института по история
    16. Цецка Цачева – юристконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, партиен секретар
    17. Филип Димитров – адвокат

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/11/19 09:30

    Преди три години в Момчилград, една доброволка беше прибрала дого аржентино. Кучето беше излязло от двора и жената веднага го дала на друг собственик. Така и не беше върнато, защото не беше чипирано. Доброволките са срити "лимонки".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 11:18

      Според мене има далаваера с бездомните кучета, понеже всички изведнъж тръгнаха да се "грижат" за тях, като им изсипват гранули зад блоковете и се бият по гърдите,че са големи защитници. Питам се аз ... защо преди нямаше бездомни кучета и на никой не му дремеше , че са на улицата а изведнъж една група хора почнаха да налагат на хората, че кучетата са по-важни от всичко. Ама хич не взимат пари от НПО.

      Изтриване
  4. Анонимен13/11/19 10:58

    "Бизнес" и то безотчетен-колко пъти въпросната доброволка е вземала пари на ръка, носени й дори в жилището. Какво се случва после-никой не знае. Това са една шепа жени, които стават изключително злобни, когато някой иззема функциите им на "търсещ осиновители". Защо? Защото далаверата секва

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/11/19 12:07

    Жанет Богданова е въпросната доброволка! Хубаво е да се ьнае точно лице, за да не се опорочава мисията на истинските милеещи за животните хора! До колкото Джема, всички в града знаем какви далавери върти с кученцата! Надписват св фактури от клиниките, оперират се здрави кучета и т.н. Да печелиш от страданието на невинни същества - колко жалко!!! Бог си знае работата и ако не лично, децата й ще теглят от божия гняв!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 22:56

      Мале мале и ти деца имаш сигурно ... Да не се върне на твоите . И като цитираш имена я кажи на всички Ана или не Цветелина или вие си знаете утайките

      Изтриване
    2. Анонимен14/11/19 20:44

      Я не ни замесвай, нямаме нищо общо с Жанета.

      Изтриване
  6. Анонимен13/11/19 12:25

    Стига сте писали глупости.Добре е , че изобщо има хора, които отделят от времето си за да се грижат за бездомните животни. Колко пъти Вие сти купили и нахранили животно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 13:35

      Ами ще се "грижат"като им постъпват огромни суми пари в банковата сметка и ще лаят бясно срещу тези,които ги разкриват...

      Изтриване
  7. Анонимен13/11/19 12:43

    Ходете и Вие да печелите,като смятате ,че така се забогатява лесно.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/11/19 12:45

    Всеки който твърди че се печели от тази дейност,да го докаже!Само си плямпате,чули-недочули.И аз мога да измисля 100неща когато искам да компрометирам някой.Много сте прости,ако вярвате на тази платена статия.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/11/19 12:45

    Всеки който твърди че се печели от тази дейност,да го докаже!Само си плямпате,чули-недочули.И аз мога да измисля 100неща когато искам да компрометирам някой.Много сте прости,ако вярвате на тази платена статия.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/11/19 12:55

    Ако нямаше далавера-нямаше да се правят, че се "грижат" за кучетата. ЗАЩО не се грижат за котки, крави и коне, който също се скитат?!?!?!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 18:58

      Абе трол, грижат се за абсолютно всички бездомни животни и вместо да хлепате тях питайте кмета той какво прави за бездомните животни, които са негово задължение.

      Изтриване
  11. Анонимен13/11/19 13:22

    Жана и джема са за затвор не се доверявайте на тези които не работят а се издържат с дарения публичен линч

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 18:56

      Абе трок и двете са един и също човек. И работи и има и бизнес.

      Изтриване
  12. Анонимен13/11/19 14:42

    А ащо трябва някой да храни убичните кучета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 16:12

      Защото някой като теб е виновен те да се родят и да са на улицата, защото са беззащитни, защото и те душа носят ... ей такива причини. Схващаш ли? Едва ли.

      Изтриване
    2. Анонимен13/11/19 18:34

      ами има сума ти бездомни и гладни хора, и те са беззащитни, и те душа носят, ама много-много не се чува доброволци да ги хранят и обгрижват. Сигурно щото не е доходоносно...

      Изтриване
  13. Анонимен13/11/19 15:09

    Това с бездомните кучета е голяма далавера. Една такава в София вкъщи си гледаше 18 парчета, а западняците даряваха ли даряваха.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/11/19 15:10

    1 % от НПО са някаква кауза, 99 % са далавера от нечисти хора.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/11/19 15:16

    Към въпросния проблем: Госпожа доброволката (Жанет Богданова). До кога Госпожо ще заразявате групите в социалната мрежа с ваши обяви че имате нужда от пари, от дом за тези душици а ще вземате гледани животни от стопаните им? Вашата прослойка женици всява не любов а злоба. При всяко изказано мнение вие нападате. Като сте доброволка направете така хората в Кърджали да имат отношение не да плюете кълнете и заплашване по групите. Хората дават пари а те къде са? Защо въртите далавери с осиновяване на животни в чужбина а не потърсите помощ от там за да подобрим условията за тях тук? Защо госпожо един път не чухме, че куче или котка е обслужено и обгрижено в нашия град, а все в чужди градове, защото там стават далаверите. Като доброволци го правете за нас за животните тук в града аз имам 7 кучета и 3 котки,които обичам и се грижа за тях и не са породисти! Госпожо от години хора които са подарявали животни на уж осиновители трабят че повече не ги виждат защо ли? Ще ви оставя да го мислите Дами и Господа! Подхода и отношението ви към хората са долни, вие не допускате никакви мнения и заклеймявате всичко живо казало и направило нещо различно от вас.Вие Госпожо трябва да мислите преди да правите каквото и да е било ще ви кажа защо, осрана сте до гуша. Какво е това отношение към отговорен собственик който си е потърсил кучето въпреки всичко, коя сте вие да решавате къде да отиде нечие куче? Погледнете пред вашето жилище едно време зад вашия блок бяхте напълнили кучета и котки ако бяха ви ги прибрали и дали за осиновяване без да знаете последствията за тези хора щяха да са грозни нали? Не ви прави чест да изнудвате хората с вашите драми когато опре ножа до кокала и да намесвате деца и съпрузи във всичко. Това от ваша страна стенания за децата ви,че са отхвърлени от друга категоризиране с прякори,грозно е Госпожа! Като ревете за децата си обърнете им внимание, защото освен злоба от вас друго като пример не виждат да не говорим че елементарна работа като сервитьор не могат да вършат, защо ли? Защото трябва да се правите на Майка Тереза за животните и Ангел пазител по социалните мрежи. Госпожа седнете си на четирибуквието и не само вие а и ордата ваши защитници! Анонимен съм госпожа, защото знам какво ме чака ако се покажа ще трябва да си навлека проблеми,които никому не са нужни. Призовавам Ви като един интелигентен човек за които смятам че се мислите да прекратите с тази злоба и пропаганда и ако наистина ви дреме за животинките да смените курса на дейнастта си. Приятен и ползотворен ден Ви желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/19 17:53

      Дай сега нищо да не правим, щото евентуално можем да получим упреци.

      Изтриване
  16. Анонимен13/11/19 18:47

    Знаете ли защо хората не правят секс на площада? Ми щото все ще се намери някой да дава акъл! Първо правиш къщичка за пиленца, после ще даваш акъл как се прави къщичка за кученца. Баба ми едно време като казваше че може да прави баница - почваше и я правеше. На който не му е вкусна, не я ядеше. Но тя не спираше да прави баница. Защото баба ми наистина можеше да прави баница. Верно че тогава и думата хейтъри не съществуваше.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/11/19 19:03

    Толкова сте незапознати със ситуацията, че чак е смешно. Поинтересувайте се малко и ще видите как стоят нещата. Кучето е прекарало дни в мъки, къде е била “собственичката”? Ако всяко животно, на което хвърляш къшей хляб е твое... неваксинирано,нечипирано,необазпаразитено,недохранено - това е куче, без стопанин :) а за тези,които си мислят, че се изкарват пари, да идат и да проверят, че парите отиват за кучетата. Немците да не са толкова големи будали, за да пращат пари без да знаят точно къде и за какво ще идат? Стига сте говорили глупости. Цял живот сте подритвали уличните животни, но се обаждате тука.

    ОтговорИзтриване
  18. Досега всички пишат анонимно и само глупости. Който смята че може да забогатее от това,да заповяда. Ако т.нар."собственик" се грижи за кученцето защо не го е завел на лекар. И този "собственик";има ли документи за животното. Има ли паспорта,чип,ваксина,регистрация в общината. Много се съмнявам. Щом не е направил това което се изисква от ЗЗЖ значи кучето не е ничие и всяко НПО има право да го вземе и да се погрижи за него. Така че господа ако не искате да се хранят безд.кучета,които не са били такива преди такива като вас плюещи всеки който обича и се грижи за животни, да не си изхвърли животното. Колко от вас умници някога се е погрижил за това. Щом собственикът не полага грижи,не си е завел кученцето на лекар заради лапичката,това е лошо,да не кажа жестоко отношение, и аз щях да го отнема. Да ви ограмотя сега малко по въпроса за осиновяването в чужбина - за да замине едно животно то трябва да бъде подготвено документални и физически. Трябва да има 3 ваксини,чип,кастрация ако не е бебе,между.паспорт,вънн обезпаразитяване,вътрешно обезпаразитяване,тестове. Това се плаща лично от НПО или от доброволци ако не са организация. Та това горе долу излиза около 150 лв за котка и двойно за куче. Организациите в чужбина плащат само транспорта на животното и след това си възстановяват парите след като кучето/котето) бъде осиновено/ за сведение осиновяването в Германия,Австрия и всички останали страни е Платено от осиновителя и парите отиват в организацията в чужбина. Е това е уважаеми " анонимни" многознайковци. Хайде захващайте се да "печелите".Това е само за изпращането. Не ви обяснявам колко пари отиват за храна,лечение,режийните на приюта,защото сте коне с капаци и никога няма да зацепите какво ви казвам.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/11/19 19:43

    Далаверата е много голяма . За съжаление така нареченото нпо в кърджали са точно куче касички. Много се радвам че най накрая ще бъдат изобличени и така наречените доброволки дано и приютът към община кърджали бъде съзира...Но защо не им кажете имената така че хората по именно да ги знаят не съм от града но много добре знам кой са дори и по именно

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/11/19 20:15

    Защо българите все търсят пари? Колко от вас, които плюете доброволците, сте помогнали на бездомно животно или човек? Спрете да обиждате! В един спор винаги има две страни. Чули сте само едната, затова хулите другата. Въпросната"собственичка", ако е отговорна към животните си, никога не би допуснала това да се случи. Всички скочиха срещу Ж. Богданова, дали толкова добре я познават, че дават мнение...?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/19 09:37

      zashto puk tochno bulgarite mn interesno daje turcite mislia se zanimavat s tezi neshta a za pari vseki tursi

      Изтриване
  21. Анонимен13/11/19 20:17

    Защо българите все търсят пари? Колко от вас, които плюете доброволците, сте помогнали на бездомно животно или човек? Спрете да обиждате! В един спор винаги има две страни. Чули сте само едната, затова хулите другата. Въпросната"собственичка", ако е отговорна към животните си, никога не би допуснала това да се случи. Всички скочиха срещу Ж. Богданова, дали толкова добре я познават, че дават мнение...?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/11/19 23:21

    Чакам Вашите доказателства за по-горните твърдения!Искам да ме убедите в това което твърдите и лично аз също ще подам жалба.Има ли някой конкретни доказателства или разчитате на въображението си?

    ОтговорИзтриване
  23. Как не ви е срам т.н госпожа собственичка?Как не ви е срам да пишете по жената спасила кучето ви?Ако не беше Жанета кучето ви щеше да е умряло ,докато вие се сетите ,че имате кучето.И как е отвлечено?Влезнали са у вас да ви го вземат ли?Кучето е намерено обездвижено!Имаше пост в групата на Кърджали ,как кучето ви реве от болка,не го ли видяхте?Иначе сте много активна да пишете постове ,като ги заключвате за да не можем и ние да пишем изразим мнение .Вие трябва да благодарите на тези хора ,че са спасили кучето ви.Значи е ваше куче , но сметката в клиниката отказвате да платите

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/11/19 23:50

    Ей, пипне ли ви човек паричките бяс ви хваща... Ей майки терези ходом марш в дупката в която сте се крили за сега! Вие сте паразити отвратителни липите се по хората и плюете и кълнете всеки. Аз ще ви кажа едно на вас се връща. Колкото и животинки да спасите, което не ми се вярва пак няма да си изчистите мизерииките... Айде дърпайте от тука! Чиба...

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен14/11/19 08:10

    Здравейте, аз съм дарител и мога да бъда анонимен! Не веднъж съм дарявал пари на въпросната жена, давал съм й всичко на ръка, като тя ме е чакала пред входа й. След време обаче спрях, защото се запознах с някои от лекарите които са в далаверата. Всичко е толкова грозно. Куче което се лекува за 39лв. пишат че се лекува за 600лв. Кучета които нямат нужда от операция ги отварят и затварят, за да имат шевове и да се вижда УЖ операция. Господ ще ви накаже г-жо Богданова!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен14/11/19 10:41

    Не съм учудена, че една добра и благородна кауза се опорочава за пореден път и се цели да се очерни името и да се срине авторитета на конкретна личност. Мога най отговорно да кажа ,че Кърджали е задължен на Жанета Богданова по отношение на грижата, лечението ,намирането на домове, както и ограничаване на популацията на безстопанствените кучета! По отношение на конкретния случай тя вижда едно умиращо на улицата пале в безизходица и действа човешки, отговорно, прави необходимото! Не става ясно собственичката дали се е свързала конкретно със спасителката на нейното куче , най -малкото ,за да благодари и дава ли си сметка, че ако не беше реакцията на Жанета Богданова ,то щеше да е поредното трупче край пътя !!!За съжаление малцина са тези, които правят добрини,водени от чувсво на емпатия и милосърдие, мнозина вярват ,че зад тези действия стоят мноого пари! Цинично е отношението и подигравателно, а може би и съвсем целенасочено! Истинските свидетели нямат думата , защото са на четири лапи! Някой дава ли си сметка ,определените като доброволки момичета с какви трудности се срещат всеки ден, усилия, лично време, стрес...Разбира се ,че има и много разходи, които не може да се покрият с една заплата...За това има и дарители! Все пак някой трябва да плати сметката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/11/19 00:10

      Жената си е поискала кучето, ама не й го дават-щото сметката за него е отворена.......

      Изтриване
  27. Анонимен15/11/19 08:42

    Гражданите са принудени да търпят безобразията с бездомните кучета, да не могат да спят от денонощното лаене и да ги е страх да минават през градинки и задблокови пространства и цялата работа е , понеже някои хора имат далавера кучетата да се множат.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен15/11/19 09:58

    lajkini sa tez ot 4 lapi vav kj kradat i lajat horata

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен15/11/19 16:25

    Защо поставяте всички доброволци под един знаменател, има и такива, които помагат от сърце без да публикуват банковите си сметки и нямат нищо общо с Джема и нейната група. Разгледайте профила на Джема и ще разберете кой прости и на кой се пращат пари от Германия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.