Вече трета учебна година кърджалийското средно училище „Петко Рачов Славейков“ е включено в системата на иновативните училища в България. Многобройните добри практики в училището за шампиони от години са обект на наблюдение от страна на учителски колективи от цялата страна.
През тази година в сила влезе националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието и науката. Целта на програмата е създаването на
професионални общности в училищата и между училищата, в които учители от различни области на знанието обединяват усилия и време за постигане на общи цели и
мултиплициране на добрите иновационни практики.
СУ „Петко Рачов Славейков“ създаде такава мрежа с иновативното НУ „Димитър Благоев“ от Стара Загора и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от Велики Преслав. По време на патронния празник на кърджалийското училище в средата на месец ноември групи учители и ученици и от двете училища бяха гости на „Славейков“, участваха в проявите от Славейковата седмица, бяха специални гости на тържествения концерт, посветен на патрона и наблюдаваха иновативни уроци в начален и прогимназиален етап, представени от иновативните паралелки с класни ръководители Екатерина Бакърджиева /3 клас/ и Антоанета Симеонова /5 клас/.
Според условията на националната програма кърджалийското училище върна визитата в НУ „Димитър Благоев“ – гр. Стара Загора. Двете училища са много различни като големина, но се оказа, че в тях работят еднакво сърцати, ангажирани и иновативни учители, които са на една професионална вълна. Обогатени се оказват те не само с новостите в учебния час, които наблюдават в партньорските училища, а и с едно ново истинско приятелство. За кърджалийци бе интересна задушевната атмосфера в малкото начално училище, в което голяма част от занятията се провеждат навън, а стените са с фототапети и разноцветни шкафчета. Заралии се впечатлиха от размера на многолюдното средно училище с над 1600 ученици и съвсем скоро реновираната му сграда. В двете училища се работи много различно поради спецификата им, но стремежът знанието и успехът да се превърнат в ценност за децата и учениците е общ и основополагащ.
24rodopi.com





Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/12/19 00:36

    Пенсията да ти стига,
    любовта да не спира,
    червено вино да пиеш
    и хората да те обичат!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.