Кметът на Ардино инж. Изет Шабан отличи с благодарствени грамоти доброволците от формирование „Ардино“ Юджел Шакир, Бахтияр Сали, Самет Садула. Той ги покани на среща, като им благодари за активната и всеотдайна дейност. Подчерта, че се гордее с високия им професионализъм  и отговорно гражданско поведение, съобщиха от пресцентъра на Общината.
Благодарствени грамоти получиха и останалите членове на доброволното формирование  Нурай Зюлкер, Диян Иванов, Юлиан Банков, Александър Павлов,  и Недялко Павлов.
Ръководителят на доброволците Юджел Шакир благодари на общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, както и на началника на местната пожарна служба гл. инспектор Калин Грудев за съвместната координация и обща работа.
Доброволното формирование в Ардино е създадено в края на 2016 г. с цел предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/12/19 17:09

    Доброволно формирование-отряд в Ардино съществува от 1957 година... Но в годините след 1990 то бе разформировано поради липса на управленческа компетентност у новите управляващи. Похвално е, че отрядът е възстановен през 2016 година... Или... говорим за възстановяване, а не за създаване... Иначе старите доброволци ще се почувстват убидени...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/12/19 07:58

    Точно така е! Бай Шинаси Касабов , бивш началник на дърводелски цех "Тракия" е жив и здрав.Всички дърводелци, които работеха при него в цеха, бяха членове на Доброволческият отря. В този отряд членуваха ощге работници от МЗ "Аврора" , чневухаха и други граждани. Всички те, под ръководството на местната Пожарна и в съгласуваност с местното МВР всеки месез провеждаха учения... И бяха винаги готови да се включат в гасенето на пожари, да действат при други природни бетствия и ситуации свързани със сигурността на гражданите... Днешните управници да събират акъл, светът не започва с тех...

    ОтговорИзтриване
  3. доброволец10/12/19 11:23

    Бай Шинаси Касабов го познавам и аз. Ще бъде редно по инициатива на кмета Шабан, бай Шинаси да бъде поканен и да бъде определен за почетен началник на доброволческият отряд! Той може да разкаже на младите много случки и събития из дейността на отряда от неговото основаване до 1990 година... Ще бъде поучително и любопитно за младото попълновление в отряда... Така ще ива и приемственост, пък и бай Шенси ще се зарадва...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/12/19 15:40

    Ot koga ne sishtestvuvat dirvodelskiyat tseh i Avrora.Za tova e pravilno sizdavane na nov otryad.Nyama i priemstvenost,tiy kato privatizatsiyata gi likvidira.Togava imashe zornovolceski otryadi.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/12/19 17:46

      Глупости на квадратчета! Нищо не пречеше още първия кмет на ДПС след 1990 година съвместно с Пожарната и МВР да организира 10-12 души от гражданството... Тогава все още съществуваше "Наркооп", а Горското стопанство не е спирало да функционира. Какво пречеше да се ангажират доброволци от чиновниците на Общинската администрация... Койъ чиновник, магазинер или горски щеше да е против-нали става дума за оказване на помощ за населението! И днеска общината може да ангажира чиновници към отряда... За всичко това се изисква акъл, а не салтанати! И желание от страната на кметовете да са полезни на хората... Обаче... управленческият джаиллик си е джаиллик!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.