„С всяка изминала година интересът е по-голям. Елхите са добити в разсадници. Не се нарушава околната среда, добиват се контролирано. Приканвам гражданите на Кърджали да заповядат при нас и да си закупят Коледно дръвче. 12 лева е цената на всяко от тях, независимо от размера. Клиентите сами си избират колко да бъде голяма“.
Това заяви за 24rodopi.com директорът на Държавно горско стопанство в Кърджали инж. Николай Янчев.
В двора на Горското коледните дръвчета вече чакат кърджалийци, които да ги отнесат в домовете си. Всяка елхичка има своя уникална марка.
Силен интерес има и към живите елхи в контейнери. Тяхната цена е 30 лв. Миналата година са били продадени около двайсетина. Очаква се сега интересът да е още по-голям. Освен това част от сумата, събрана от продажби, е отредена за добра кауза.
„От няколко години съвместно с Министерството на земеделието и храните и фондацията „Искам бебе“ продаваме живи елхи, от които 5 лв. от всяка дръвче се заделят за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми“, посочи още инж. Николай Янчев.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.