Зверски осакатеното куче Лъки, което бе открито захвърлено на брега на язовир „Студен кладенец“ с отрязани крака и избодени очи, вече е под грижите на фондация "Animal Hope-Bulgaria" от Казанлък. Това съобщи във Фейсбук Ивелина Недкова, генерален директор на фондацията.
Веднага след като видяла клипа, направен от доброволците от "Грижа за животните - Кърджали", тя е тръгнала за Кърджали да го вземе и да го закара до Университетска клиника, където приели кучето за преглед в извънработно време.
По думите на Недкова, доброволките от Кърджали с радост предали кучето, понеже в града край Арда нямало условия за настаняване и грижи за животни с увреждания. Недкова нарекло кучето Лъки, като добавила и Иван, за да му носи борбеност. Според нея зверството вероятно е извършено умишлено от човек. Лекарите казали, че кучето или е премазано от кола, или краката му са отрязани с резачка за дърва. Тя се надява да се намери някой свидетел на злодеянието. Момичетата са подали сигнал, но засега извършителят е неясен.
В клиниката бил извършен щателен преглед на кучето. Жизнените показатели на Лъки-Иван (температура, пулс, дишане) са били в норма. Бил направен и тест за лайшмания, който за щастие се оказал отрицателен. Веднага били дадени антибиотик и медикаменти за укрепване на организма на животното. Били пуснати и кръвни изследвания. На следващия ден (8 януари) били направени и тестове за анаплазма, дирофилария и ерлихиоза. Първите два се оказали отрицателни, а третия положителен, но със слаби черти. Лекарите решили да сменят антибиотика на доксациклин.
Недкова съобщи, че кучето се храни с апетит, а през идната седмица, до 5-6 дни, ще се плануват операциите, които са наложащи. Едното око на Лъки - Иван липсвало, а другото също не е било много добре.
Очевидец: Кучето беше сляпо, блъсна го влак - четете тук

За желаещите да помогнат, била открита и сметка:
IBAN: BG41FINV91501216131262 BIC:FINVBGSF
Първа Инвестиционна банка
Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak

DMS 17 777 ANIMALHOPE

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/1/20 20:22

    Браво! Доброто съществува!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/1/20 20:23

    Браво! Доброто съществува!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/1/20 20:57

    Иначе щеше да умре.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/1/20 01:02

    Може ли найстина да има такива изроди, възможно ли е човек да причини това деяние

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/1/20 09:42

    Вероятно диви животни са го сторили.Кучкарите обичат да вдигат шум...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/1/20 18:15

    Стига с това куче бе господин администратор! Човек да беше,нямаше да му обърнете толкова внимание! Има си кучкарници, има си ветеринари, вие направихте този вестник кучкарски!Има си кинеложки издания-да пишат там! Българите измират, а те тръгнали за кучетата да мислят, хайде холан! Писна ни-няколко дни все за това куче! Викнете един виетнамец да реши въпроса! Българската инфантилност няма граници!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/1/20 16:22

    кучето е си е било сляпо, блъска го влак на моста под с.Седловина и то пада от моста до язовира не пишете глупости, това е истината.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.