Нови гишета, мобилни станции по населени места и подкрепа от общините ще улесняват гражданите в област Кърджали при издаването на лични документи. Това са част от решенията, обсъдени на работно съвещание в Областната дирекция на МВР с областния управител, кмета на Кърджали и кметовете на шестте общини.
Директорът старши комисар Атанас Илков представи мерките, които вече са набелязани на ведомствено равнище за доброто обслужване на гражданите в сегашната натоварена година за подмяна на личните документи. В сградата на Областната дирекция са подготвени за откриване две нови гишета с оглед на очаквания наплив от желаещи да подменят личните си карти и паспорти.  Всички гишета на сектор „Български документи за самоличност“ са в готовност да работят на удължено работно време по час и половина преди и след края на установения сега работен ден. В процеса на обслужване на населението ще бъдат включени и допълнителни мобилни станции за приемане на заявления по предприятия, учреждения и населени места за облекчаване на опашките в Кърджали и по Районните управления на МВР.

Една от станциите периодично ще работи в община Черноочене. Увеличен е и човешкият ресурс – назначени са 8 нови служителки в сектор „БДС“, а целта е по Районни полицейски управления поне две служителки да приемат заявления за лични документи. Още едно гише се открива и в Пътна полиция. Заявена беше пълна готовност за приемане на заявления по малки населени места, където има възрастни хора по предварително подготвен съвместно с общинските администрации график. Старши комисар Илков се обърна към кметовете на общини да се включат в създаването на по-добра среда в помещенията, където ще се обслужват гражданите.  
Областният управител Никола Чанев излезе с предложение за допълнителна работна среща с ръководителите на държавните институции за включването им в графиците за подмяна на лични документи, преди да е започнал големият наплив.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис откликна незабавно от името на колегите си за включване на служители на общините в подпомагането на хората при попълване на заявления за лични документи и за облагородяване на помещенията за обслужване на гражданите. Поставен беше въпросът за приемане на експресни и бързи поръчки за издаване на лични документи не само в сектора в Кърджали, но и по Районни управления на МВР. Обсъдени бяха модели на координация за насочване на граждани към паспортни служби с по-малко натоварване в определени моменти, а също и конкретни срокове за започване на прием с мобилни станции.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/1/20 22:40

    Ей,че шум се вдига за нешо,което трябва дя стява във всяка институция-оптимизиране на работата и подобряване на обслужването! Щом сега изтичат....еди колко си паспорти, значи и преди 5 години е било същото натоварване на службите. Стига с рекламата,че хората,назначени от ........ откриват топлата вода!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/1/20 02:57

    A taka oshte gerbajii na zaplata bravo na dps a nie v belgiq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/1/20 08:50

    Ами просто спрете да им давате паспорти.
    Турция вече регистрират трето поколение - децата на децата които заминаха 89та. Какво общо имат те с държавата - нищо. Ама се точат детски, помощи, пенсии, майчински и т.н.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/1/20 12:57

    Вместо списъци и ченгета за въдворяване на ред, сложете една машина за номера като в банките.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/1/20 14:39

    Точно така 8:50.Прав си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.