Анелия с 38 приза, Бесте търси човеколюбието... 

„Успехите ме вдъхновяват, а неуспехите още повече”, казва 18-годишната ученичка Анелия Крумова от Кърджали, която за последните 3 години има 38 национални и регионални награди, и вече е приета в 2 университета. 14-годишната кърджалийка Бесте Бербер жадно чете книги за човешките трагедии във Фашистка Германия, търсейки отговор на въпроса „Защо човеколюбието не е надделяло над омразата?!”, рисува образи на доброто и пише стихове на български и турски.
14-годишната ученичка от село Рани лист Ембие Мутлуер е истинска нашенска Грета Тунберг – чете и пише за пожарите в Австралия, буди се нощем, за да разбере нови подробности от интернет и пише своите писма до света: „Правителството на Австралия, доброволци от цял свят помагат с всички сили, но аз като едно дете мисля, че има още какво да се направи. Политици от цял свят се събират в Швейцария да обсъждат „Как да спасим планетата”, но ще успеят ли наистина, на едно мнение ли са всички. Спомнете си, че обикновените служители от зоопарка в австралийския град Мого успяха сами да спасят 40 вида животни, като дори са премествали носорози, жирафи, горили, 3 тигъра и 6 лъва в собствените си домове! Малкият зоопарк успя да спаси всичките си животни чрез изключителната храброст на своя персонал. Способни ли са политиците да се обединят по същия начин в името на опазването на климата и живота на нашата планета?”.
С предизвикателствата на талантите на трите момичета феновете ще се срещнат още тази събота в Арт галерията на бул. „Тракия” в Кърджали, където се открива новата инициатива „Млади таланти от Кърджали и областта” на Арт движение Кръг. В рамките на инициативата ще бъдат представяни ежемесечно по няколко нови имена, а целта е да се създаде още една мрежа от млади творци и иноватори от града и областта, които се подкрепят взаимно.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.