Стационарен контролен пункт за превозните средства, влизащи в Гърция, ще бъде изграден на ГКПП „Маказа - Нимфея“, съобщава излизащият в Комотини вестник „О хронос“.
Както вече 24rodopi.com писа, властите в Гърция предприемат мерки за спиране на нелегалния внос на стоки от България. Напоследък зачестиха оплакванията на търговците в района на Комотини, че заради ниските цени в България и масовото пазаруване в област Кърджали и вноса на стоки в големи количества, те са обречени на фалит. Много търговци на горива вече затвориха обектите си.
Работна среща по проблема с нелегалния внос на евтини стоки от България ще се проведе утре в Комотини. Генералния секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Ямбулиас ще присъства на срещата и ще запознае присъстващите с набелязаните мерките и предстоящото изграждане на стационарния контролен пункт.
В момента гръцките служители проверяват всички бусове, често се провеждат и акции на мобилни екипи. При една от операциите през декември нелегалният внос на евтини стоки от България през ГКПП „Маказа - Нимфея“ донесе неприятности на много гърци. Общо на 11 100 евро възлизат наложените глоби на лица, които са санкционирани за незаконен трансфер на продукти от България и Турция, по време на акция на пунктовете „Маказа“, „Орменион“ и „Кипи“. Проверени били 512 моторни превозни средства.
На снимките: Във вечерните часове на вход България се образува опашка от автомобили на идващи на покупки в Кирково гърци
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/1/20 14:47

    A ние като пазаруваме там ? Дрехи, зехтин, маслини, портокали, сирене, детски играчки, да не говорим за лятната почивка....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/1/20 15:39

    Политиците им знаят и се допитват до хората ,как да им защищават бизнеса .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/1/20 16:02

    тези мързеливи византийци трябва веднъж завинаги да разберат че неу могат само да искат и пискат.отворете си очите и ушите търтеи и просяци цял живот -европейска директива СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА СТОКИ И УСЛУГИ.ЩЕ ВИ ВЛЕЗЕ ЛИ В ГЛАВИТЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/1/20 17:42

    Само акцизните стоки могат да ограничават другото си е свободен Европейски пазар!Много им здраве на византийците пък ако не ги отърва да напуснат еврозоната и тогава да ги видим

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/1/20 21:23

    Пълни измамници са тия гърци.А като плащаме 50-70€за стая греят им лицата.Сякаш и от Гърция не купуват стоки български граждани.Ама те реват и искат само да прибират и лапат

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.