Колко струва живото изпълнение на химна на България и кой има потребност да го чува?
В тази насока премина дебатът в Общинския съвет в Кърджали при точката за Културния календар на общината. Обсъждането премина направо към темата от последните дни-съкращенията в Дома на културата и по-специално духовият оркестър.
По време на сесията присъстваха граждани от инициативния комитет, който стартира подписка в защита на институцията.
Според кмета Хасан Азис, декларацията на комитета звучала като писана в щаба на ГЕРБ. Той посочи, че е трябвало недоволните да потърсят среща с него, те обаче са се обърнали единствено към областния управител.
Председателят на групата съветници от ГЕРБ Гроздан Колев поиска съкращения да бъдат правени в селските читалища, чиято дейност била само по празници. Колев посочи, че като гражданин на Република България има нуждата да чува химна на държавата по всички официални поводи, а проблемът в общината са многото чиновници и пробойните в бюджета, а не в един оркестър.
„Аз също имам нужда да слушам химна на България“, отвърна кметът. Хасан Азис обаче посочи, че издръжката на духовия оркестър излиза годишно 84 000 лева на данъкоплатците за от пет до седем участия от страна на музикантите. Той отново напомни, че оптимизацията в Дома на културата засяга 12 души оркестър, един шофьор и два административни щата. Той за пореден път обясни, че школите за деца няма да бъдат закривани.
Стана ясно, че оркестърът е съставен от пенсионери, без работно време.
Кметът допълни, че духов оркестър ще има, но не в този вариант.
На снимката: Едно от участията на духовия оркестър е в Деня на Кърджали, музикантите свирят химна и Ботев марш, след което музикалното оформление става с уредба 
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/20 13:59

    А колко струва "пеещия часовник" и с него ли ще ставаме ПАТРИОТИ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/20 12:33

      ходи си на село там пеещ часовник няма

      Изтриване
  2. Анонимен13/2/20 14:05

    Не намесвайте Химна на Майка Балгария във вашите желания да махате и слагате.Ако някой не иска да го слуша то това си е негова работа, но докато има все още кой да стои мирно на химна в Кърджали, а и след това химна ще се слуша.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/20 14:21

    Български гражданин,етнически турчин съм, гордея се с родината си-РБългария и с етническия си произход.На ривера си с гордост развявам трикольора. Разчувствувам се пред химна ни на национални празници, чествувания и други поводи. Аз имам една България-знаме и химн!Не мога да се съглася с остатъците от соца 16 пъти на ден да ме възраждат.Костюма за официални случаи една стойност и красота, друго за всеки ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/20 12:37

      Щом 16 пъти на ден те възраждат имаш биполярное расстройство лекувай се

      Изтриване
  4. Анонимен13/2/20 14:28

    За химна да се покани малък военен оркестър/ако трябва плащане командировки/Турчин съм!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/20 14:47

    ДА НА ХИМНА /с оркестър от съседен град/ДА НА ГРАДСКИЯ ЧАСОВНИК ОТМЕРВАЩ АСТРОНОМИЧЕСКОТО ВРЕМЕ, НЕ НА ПЕЕЩИЯ ЧАСОВНИК!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/20 12:38

      ходи си на село там пеещ часовник няма

      Изтриване
  6. Анонимен13/2/20 15:33

    Алоу тия да не са Пинк флойд или Виенскя оркестър

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/2/20 16:08

    Kolko leva struva naem na teatralna zala za repeticii, trenirovki, uprajnenia za balet, za horovo peene na grupa ot 100 glavi i za otkestar ot clarineti, seksofoni, fleiti, zurni, orkestar na 30 barabani?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/20 17:09

    Да,Да,Да на градивния, обединяващия патриотизъм. НЕ на отровния патриотизъм на антитурска основа

    ОтговорИзтриване
  9. Сумата е наполовина от написаната.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/2/20 10:24

    To pone da sviriat na pametnika na 4ifteto i 4ikiikata vseki den po 4 chasa 4 sesona 4 you kocek universum 2020, chek chek, jeno biagai, habibi, sahara, damask, kongo, cobra kocek...durugu kocek...da atakakuva depesetu na volya besepetu iapastirk...gerbovata marka... :-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.