Организатори на подписка определят в писмо до кмета на общината инж. Хасан Азис съкращаването на духовия оркестър към Дома на културата като „геноцид над българската култура в гр. Кърджали“.
Геноцидът (на гръцки: γενο – „род“, „племе“ и на латински: caedo – „убивам“) е целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством:
убийство на членовете на тази група;
тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата;
насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане;
причиняване на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването, изцяло или частично, на тази група;
насилствено отнемане на деца от една група и прехвърлянето им в друга група.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/2/20 08:49

    Ма къв геноцид бе малоумници. Редакцията защо им обръщате внимание. Към геноцид, ква култура. Дъщерята на пенсионерката Златковица организира подписката, за да може майка й да лапа. Тя е пенсионерка, върти си къщата за гости в Байкал и апартамента за гости във Възрожденци. Егати енергичната пенсионерка. кога има време да посреща гости, да поддържа къщите за гости, че и култура да прави.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/2/20 08:53

    Егати и Културния дом, където единствено се провеждат събрания на политически партии. Защо на сцената на театъра има и културни прояви, спектакли, а в Дома на културата - пълна пасивност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/2/20 08:56

    Геноцид?????????? Моля прокуратурата да се самосезира. Значи не е било Дом на културата, а нещо друго. Какво?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/2/20 09:34

    какъв дом на ктултурата.живуркане за хрантутници.какъв духов оркестър какви пет лева.пет пъти в годината.на доброволен или хоноруван принцип.така е навсякъде по света.където и да пипнеш за съкращения писъци до небесата а каква маса лентяи които са на хранилка и докога...докога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/2/20 09:41

    А геноцида на театьр ,,Кадрие Лятив'' какво беше. Този грях пред нас стига на мултак 1.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/2/20 10:18

    to pa edna kultura....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/2/20 10:47

    Ало , другаркта Валентина Апостолова от къде събра подписите за тая агитка?
    От чужбина долетяха с чартърен полет , подписаха и си тръгнаха ! ? Измислени, мъртви души. Какъв геноцит , какви нови пет лева? Търтеи и готованковци! Браво на кмета! Само така г- н Азис! Града е с Вас!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/2/20 10:48

    Духовият оркестър е безмислен, понеже в годината работят само 5 дни. През другото време без това си работят на няколко места и са излишна тежест за общината с над 100 000лв. на година. С тези пари могат да се реализират много други проекти в полза гражданите!
    Протестите действително са породени от факта, че вече няма валят пари от небето за няколко представления... Поздравявам общината за доброто решение!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/2/20 11:01

    Абе вие изобщо не сте в час.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/2/20 16:12

    Koi sviri na gradskia organ? Koi sviri na gradskite kambani?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/2/20 13:04

    Като закрият Духовият оркестър от Дома на културата и като останат пари в общината ще могат да пуснат шадравана пред Автогарата и то с безплатна музика която ще бъде по избор. Никой няма да се сърди.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.