Оферти за десетки терени, търсят се нови собственици

Близостта с ГКПП „Маказа“ и свежите пари от хилядите гурбетчии вкараха Кърджали в режим „Град за продан“.
Десетки са офертите за терени с цел те да променят собствеността си. Най-атрактивните са в близост до главния пък в посока граничния пункт с Гърция. Всеки възможен парцел, дори край Воднотото огледало, е предложен за продажба, установи проверка на 24rodopi.com. Оферирани са дори терени буквално от няколко квадратни метра, неподходящи за по-мащабно жилищно строителство.
Два парцела са извадени на „сергията“ в Източната промишлена зона, съседни, с излаз на асфалтов път. В квартал „Гледка“ се продава терен с лице към пътя Кърджали- „Маказа“, зад училище „Васил Левски“, с площ подходяща за бензиностания, хотел, сочи офертата.
Друг интересен терен се намира в района на бившето летище. Там, където бе планувана да се строи Промишлена зона на града.
Два парцела се продават в района на село Глухар, на разклона за „Теклас“.
Терен за промишлени нужди пък е предложение над кв. „Студен кладенец“, по пътя за село Пропаст.
За жилищно строителство се предлагат терени във “Възрожденци“, района на „Сердика“ и над училище „Славейков“. Има обяви за малки парцели край Новия Мост, откъм 60-ите блокове и в междублокови пространства, неподходящи обаче за строителство на жилищни кооперации.
Парцелирано се разпродава за строителство на къщи и района на бившата баластерна край стотните блокове във „Възрожденци“.
В „Байкал“ има обяви за продажба на бившата черешова градина след обръщалото, както и терени по пътя за „Резиденцията“.
Кърджали в последните години е в челото по строителство. Нови кооперации никнат като гъби, дори между стари блокове. Браншът разчита най-вече на гурбетчийското евро и инвестицията „Нов дом“ от страна на гастарбайтери в Западна Европа.
Близо седем години след отварянето на „Маказа“ пък Кърджали не печели от туризъм. Просто град, през който минава трафика към и от границата с Гърция. Основно печелят обектите в търговията с горива. Бензин и нафта туризъм. Оборотите са големи, а това предопределя и инвестиционните планове. Край „Маказа“ вече отвори врати нова бензиностанция. Още една пък ще бъде изградена на входа на Кърджали в посока Момчилград. Новият обект се намира на улица „Първи май“.
Иван Стайков, стажант-редактор
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/20 09:21

    Под Сердика беше определено за зелена зона имам го докоментирано от Назърова. Как така сега се строи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/2/20 09:44

      Каква "Сердика" бе приятел? Кмета ще застроява парк Простор ти за Сердика плачеш!

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.