Момчилградчанинът Ердинч Хайрулла вече е член на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
Както вече 24rodopi.com писа, бившият кмет на Момчилград и ексдепутат Ердинч Хайрула бе предложен за член на Комисията за регулиране на съобщенията в края на м. г. Хайрула, който е член на ЦОБ на ДПС, беше сред фаворитите за поста областен председател на ДПС в Кърджали, но се оказа, че председателят на партията Мустафа Карадайъ има друг план за неговото кариерно развитие.
КРС е с важни пълномощия - тя регулира пазара на мобилни и пощенски услуги, както и радиочестотния спектър, радиосъоръженията и услугата електронен подпис. Състои се състои от председател, зам.-председател и трима членове, като мандатът им е пет години. Председателят се предлага от МС, а единият от членовете е от квотата на президента, другите са от парламента. В КРС получават едни от най-високите заплати в държавната администрация, като на членовете й се полагат средства за облекло, както и бонуси.
Ердинч Хайрула е роден в Момчилград пред 1974 година. Бил е два мандата народен представител (42-ро НС и 43-то НС). Бивш кмет на община Момчилград. На 13 март 2005 година побеждава на първи тур Сали Шабан.
Мнозинството в Народното събрание подкрепи кандидата на ГЕРБ Кристина Хитрова за заместник-председател на КРС. За двама нови членове бяха избрани общият кандидат на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и "Воля" Анна Хаджиева и кандидатът на ДПС Ердинч Хайрула, подкрепен от народните представители на ГЕРБ и ДПС и 6-ма независими депутати, включително и от „Атака“. Попълването на състава на Комисията се наложи заради изтекъл мандат на вече бившите й членове.
Малкият коалиционен партньор в управлението "Обединени патриоти" оповестиха своя информация за предварителни договорки между ГЕРБ и ДПС за подкрепа на кандидата на ДПС Ердинч Хайрула, съобщават информационните агенции.
Изборът на заместник-председател и двама членове на КРС беше съпътстван с напрежение в пленарната зала и отправени от патриотите обвинения към ГЕРБ в задкулисие и предварителни договорки с ДПС за подкрепа на техния кандидат Ердинч Хайрула, посочва БНР.
Секретарят на парламентарната група на патриотите Юлиан Ангелов обвини ГЕРБ, че са пренебрегнали кандидата на "Обединени патриоти" за сметка на ДПС: "И ние се питаме от "Обединени патриоти" кое е управляващото мнозинство - ДПС и ГЕРБ ли са или "Обединени патриоти" и ГЕРБ. Не сме съгласни да носим негативите на управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции".
Георги Свиленски от БСП реагира на думите на Ангелов и призова патриотите: "Напуснете управлението и ще ви падне голяма тежест от раменете. И това правителство ще падне и този избор, за който говорите, няма да се случи".
Заместник-председателят на парламентарната група на "Воля" Кръстина Таскова провокира патриотите с коментара, че неведнъж са взимали решения под влияние на ДПС: "И всъщност излиза така, че ДПС управлява с вас. Действително с кого тогава управляват ГЕРБ. Дали вие не сте откритото лице на ДПС в този парламент".
Процедурата по избор на допълващ състав на КРС доведе и до остра размяна на реплики между "Обединени патриоти" и "Атака", като се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят напрежение между депутати.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/2/20 20:46

    Стига с тая цензура,кавали..пускайте коментарите!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/20 07:30

    Всички партии играят заедно,но пред хората са разделени.Ако беше противното ,нито едно правителство не би изкарало повече от една година.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/2/20 07:31

    Какво е завършил?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/2/20 15:06

    Подкрепен и от АТАКА...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/20 00:30

    Na vechna hranilka v DPS

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/2/20 11:04

    БРАВО , НАЙ ПОСЛЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕН ПОКАЗА ЧЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ,ТОВА Е ТОЛЕРЕНТНОСТА В ЕВРОПА..
    БЕ ИЗБРАН ЕДИН ДОКАЗАЛСЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПАТРИОТ .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/2/20 12:52

    БРАВО , НАЙ ПОСЛЕ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕН ПОКАЗА ЧЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ,ТОВА Е ТОЛЕРЕНТНОСТА В ЕВРОПА..
    БЕ ИЗБРАН ЕДИН ДОКАЗАЛСЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПАТРИОТ .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.