„Днес почитаме безсмъртното дело на един безсмъртен човек. Безкористната саможертва на Левски ще пребъде във времето. Поклон пред паметта на Апостола на Свободата!“. Тези думи ще останат в историята на Джебел. За първи път кмет на общината произнесе слово за Апостола на свободата.
Неджми Али, цялото ръководство на Общината и Общинския съвет, десетки граждани и ученици преклониха глави в памет на гибелта на Васил Левски преди 147 години.
Венци и цветя бяха поднесени пред барелефа на най-големия национален герой на едноименната улица в центъра на града. Паметната плоча с лика на Апостола бе обновена преди честването на 19 февруари, предстои да бъде боядисана и цялата фасада на сградата, на която е поставена.
„Своята увереност и морална сила Левски черпеше от идеала за независима, целокупна и силна България. Той вярваше във възкресението на свободна България и посвети цялата си енергия на постигането на тази цел.

Левски е безспорна личност в българската история – борец за национална свобода и образ, символ на единението в националното съзнание на българите. Чиста и свята република, с равни права за всичките и граждани - е идеалът, който води Апостола на свободата. Нужен ни е и днес пред съвременните предизвикателства. Справянето с
неравенствата, с усещането за несправедливост, осигуряването на по-солидарен и по-достоен живот, постигането на социално равновесие и обществено благоденствие са част от тях“, посочи в словото си кметът на Джебел Неджми Али. Той и председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали поднесоха венец пред барелефа на Апостола на свободата.

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.