С 25 гласа „За“, 11 против и 2-ма въздържали се бюджетът на Кърджали бе приет след над 2 часа дебати. Размерът му е 69 960 000 лева.
Припомняме, че няколко дни преди заседанието на Общинския съвет, 24rodopi.com разкри, че някои от съветниците на ДПС няма да присъстват при гласуването на бюджета. Но пък след истерията за съкращенията в Дома на културата, достигнала до нелепи обвинения - дори закриването на духовия оркестър беше определено като „геноцид“, лагерите в групата на ДПС застанаха категорично зад кмета инж. Хасан Азис.
Преди гласуването на бюджета двама съветници напуснаха залата – бившият председател на разпоредителния орган Раиф Мустафа и Ферди Мурад.

-Г-н Мурад, защо напуснахте залата? Бойкотирате кмета? Връзвате му ръцете? Кои съветници трябваше да провалят сесията и да не позволят приемането на Бюджет`2020?
-Нищо подобно. Аз гласувах отчета на бюджет`2018, а преди точката за Бюджет`2020 всичко беше ясно  че ще мине с убедително мнозинство. Знаехме, че колегите от БСП ще го подкрепят. Очертаваха се над 25-27 гласа, при необходими 21. Точно в този момент, когато вече нямаше интрига, аз тръгнах. Трябваше да изляза. Наложи ми се спешно да тръгна. Бях убеден в подкрепата за бюджета и затова си позволих да не участвам при гласуването. Винаги съм бил "За" до този момент при гласуването на най-важния документ на общината.
- Казвате, че интрига няма, но разговаряно ли е с вас преди сесията, че някои съветници от ДПС ще се опитат да „вържат ръцете“ на кмета, като попречат за необходими сбор от 21 гласа, и Вие да помогнете на тази интригантска група?
-Не. Групата съветници на ДПС е единна. Крайният резултат от сесията е отличен. С мен не е разговаряно, самият аз в нито един момент не съм си и помислял да провалям кмета, не само за бюджета, но и за каквото и да е друго. Аз съм коректен човек и партийно лоялен.
Казах ви, че всичко беше ясно още преди да започнат дебатите по точката за бюджета.
-Групата е единна, но вие вече не сте депесар?
-Депесар съм и ще си остана депесар. Нещата ще се наредят и процедурно. Аз съм 23-ия член на ДПС в този Общински съвет. Доказвам лоялността си и ще продължавам да го правя. Вчера, след вашата публикация, много колеги ми звъняха защо бойкотирам, използваха и по-тежки изрази, но това не е вярно. Това са журналистически интерпретации. Аз съм верен на партията си и го доказвам - от сесия в сесия, от многото срещи, които провеждам.

Припомняме, че вчера с гласовете на гласовете на ДПС и част от съветниците от БСП Бюджет 2020 бе приет. От ГЕРБ и един от „Да България“ гласуваха против. Съветникът от ДОСТ Мехмед Ходжа и „червеният“ съветник Даниел Делчев се въздържаха.
От ДПС уточниха, че Ферди Мурад вече не е част от групата на Движението за права и свободи, а Раиф Мустафа е напуснал заседанието поради здравословни причини.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/2/20 09:15

    Лелей, Ферди Матросов! Гол в женската баня влиза за ДПС!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/2/20 09:27

    Сам трябва да напуснеш и ДПС,морално-политически и юридически си изгонен от групата съветници, какво още се натискаш, какво се буташ! Имай достойнство, откажи се от талибанс......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/2/20 11:19

    Щом си Депесар защо напускаш Заседанието,Защо бойкотираш бюджета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/2/20 13:20

      От редакцията са забравили да сложат кавички, ама нищо нали всички си го знаем...

      Изтриване
    2. Анонимен14/2/20 13:42

      Защото за разлика от депесарите, той явно има топки!

      Изтриване
  4. Анонимен14/2/20 12:55

    Фреди пак ли ти

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/2/20 13:11

    Оставки като общ. съветници Ферди и Р.Мустафа

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/2/20 16:52

    И ДВАМАТА ВЕЧЕ НЯМАТ РАБОТА ТАМ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/2/20 09:37

    Лоялни към ДПС и кмета.А дали сте лоялни към данъкоплатците?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.