338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, от които седем са починали. Излекуваните пациенти са 11, сочат данните на Националния оперативен щаб.
7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив -3 случая, Варна - 1, Кърджали - 1, Смолян - 1, Сливен - 1.
Общо установените с коронавирус в област Кърджали вече са 4-ма.
Пикът на епидемията от коронавирус у нас ще бъде по Великден и след него. Това пък е прогнозата на шефа на Института по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев, който е член на Националния оперативен щаб. 
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/3/20 08:42

    A davie cestito

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/20 09:04

    Парламентът – Дюкянът за празни приказки – пусна кепенци.
    А Щабът ще дава вече една пресконференция дневно – и половин истина ни стига.
    Съветът от медици пък съвсем го смушиха някъде.
    Неизбежно е човек да не си спомни една реплика на героя на Джак Никълсън от „Доблестни мъже“: „Някои хора не могат да боравят с Истината“.
    Никой не съжалява за Парламента – там си плещят все едни и същи несмислици, главно за Миналото – и така го превръщат в още по-тъмно място.
    Днешните изпитания не са от значение – важното е тия да си начешат крастата.
    Понякога си мисля, че проклетият Преход беше развлечен/удължен и досега и заради напълно безсмислените словесни вражди.
    Те продължават още от 1990 година насам – напълно са излинели, не предлагат нищо ново, за остроумие да не говорим. Но меленето продължава.
    Депутатите накрая си сложиха маските – нали трябва да дават вид, че са съпричастни с обикновените хорица – а на тях толкова им се полага, да видят по телевизията избранниците си маскирани.
    Но на въпросните „избранници“ и през ум не им минава да наобиколят избирателните си райони, да видят какво се случва – да хвърлят едно око на „тайната страна на родния живот и народ“, както се изразяваше Ерофеев.
    Да проверят, доколко се покриват комюникетата на Щаба с реалността.
    А тя пък вече е най-строго пазената държавна тайна. Винаги е било така, но сега – съвсем.
    Идете в гетата, не прехвърляйте и този товар на полицията. Няма да го направят.
    Епидемията ни въвлече в една нова лотария: „Тоя ще го бъде, този – не!“ Другите лотарии ги закриха, обаче пред тази всички са безсилни.
    Мнозина се подразниха тия дни от Захариева, гледали я по телевизията – тя непрекъснато казвала „Моето министерство, моето министерство“.
    А по всичко изглежда като човек, на когото повече му отива да бъбри за „моята рокля“.
    Не се дразнете излишно – те така гледат и на държавата – като на тяхна рокля. И са прави – щом са се намерили наивници, които да я оставят в ръчичките им.
    Дори една насилена тъга не могат да изобразят на суратите си, не е сложно – но не искат да опитат, вижда им се излишно.
    Народът тръпне от страх, нищо не е ясно с проклетия коронавирус – как ще се оцелява, кой ще оцелява; и нищо повече да не се случи – дай, Боже! – хората ще бъдат поразени лошо, още не си дават сметка, но и това ще стане.
    Защото Светът се разпада, крайният, животински егоизъм е неизбежен.
    Ето, поляците не позволиха на руските самолети, носещи медицински изделия за Италия – за съюзниците им от НАТО – да прекосят въздушното й пространство. Див егоизъм.
    А тукашните папагали си говорят за „моето си“.
    И не им остават сили да изобретят някаква тъга за Народеца.
    Сещам се за една корсиканска поговорка: „Само лъжицата познава тъгата на паницата“ – тя сигурно има предвид бедняшката паница.
    В миналата си дописка споменах, че французите усилено изграждат военнополева болница /вече е готова/. Румънците строят три.
    И ето го, Каракачанов пристигна с гръм: в зала „Арена Армеец“ „тренирали“ за военнополева болница – в смисъл, че наредили 500 легла и дюшека.
    Толкова. Готови сме. Вирус – здравей, здравей.
    Иначе, когато и да пуснеш телевизора, попадаш на лекар, който се оплаква, че няма защитно облекло. Все още.
    Два месеца мрънкаха срещу „бързите“ тестове.
    Няма значение, какво мислят в германския институт „Кох“ или в Световната здравна организация.
    Обаче накрая решиха да тестват хиляда души – с „бързите тестове“, които все ругаеха.
    И да внесат един милион от тях – за да проверят, как се е развивала епидемията у нас, когато тя приключи.
    Когато приключи.
    Казано от Щаба.
    25 март: „Математическият модел допуска, че ние откриваме само двама души от 11 заразени“.
    26 март: „Смисълът на бързите тестове е търговски, а не медицински. Няма да позволя търгаши да подведат държавата да похарчи милиони за негодни тестове“ /цитирам по „Епицентър“/.
    „Правим всичко, което е по силите ни“ – ще ни кажат.
    Сигурно.
    Важно е обаче да не се вдетиняват в собствената си пропаганда.
    ***
    Кеворк Кеворкян

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотен си. Какво следва. Едно ми е непонятно, какъв е този инат, да не приемаш логичните доводи на отсрещната страна, да бавиш и мотаеш и пак накрая да стигнеш до там.

      Изтриване
    2. Анонимен29/3/20 10:18

      👏👏👏

      Изтриване
  3. Анонимен29/3/20 09:21

    Кой ще плаща за Геноцида по света.За това БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/3/20 09:41

    polovinata i pove4eto narod 6te si zamine ot toz svqt tova o6te ni6to ne e te i izlekuvanite omirat sled den dva kato gi ispi6at ot bolnicite prosto sveta ne e podgotven za taz epidemia na6ata strana 6te bade edna ot nai zasegnatite za6toto nemame 4itavi politici ako imahme 4itavi politici nema6e da sa tolkoz tejki posledicite za rodinata ni no uvi sas takiva politici koito naroda izbra 6te strada naroda tova e samata istina

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/20 09:43

    Значи,ние сме в извънредно положение,а в същото време в БГ за две седмици са се прибрали от чужбина официално около 110000 човека.Защо не се затвориха границите и да се ограничи максимално разпространението?????

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/20 09:47

    Всичко ще приключи когато всички страни изтеглят заеми от МВФ, това е главната цел Иран първи са се наредили на опашката,представяте ли си великия Иран за които се предполагаше че притежават арсенал от атомни бомби, а на кой му пука за атомните бомби вижте тази бомба колко е тиха и колко много хора поразява. Всички ще сме подчинени за много дълги времена, ще ни казват те какви закони да приемаме и как да си правим политиката. Не се чудете Родшилд винаги е победител. ...лошо за хората които ще си отидат без време но нали знаете война без жертви няма. ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/3/20 10:05

    Не зная защо се сетих за една картина в Бърза помощ от предишната година. Наложи се една нощ да ида до Бърза помощ, бях възхитена от дежурните - лекар, мед.сестра, които след преглед, помощ и предписания ми заръчаха на следващ сутрин отново да дойда. Седяха сутрешната смяна в кръг, в пълно мълчание, в маски - лекар, фелдшери, мед, сестри, линейкаджии, чистачки, никой не помръдна, смотолевих си положението, извиних се, един от тях ми каза през маска, да продължа по същия начин, сред всеобщата сънна тишина ми идеше да потъна в земята. От какво естество да бъде защитното ни облекло, познавате ли този вирус.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/3/20 10:47

    Молим на органите да удължат времето на Текласа там има сумати хора дето идват от горно прахово, и както станаха случаите вече 4 в кърджали страх ние моля ви да остане затворен още 15дена, то няма никакво значение там дали си работил 8 или 4 часа.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/3/20 11:08

    А сега ако имате "топки", както при предния случай ще кажете от кой квартал е.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/3/20 11:32

    В страната ни винаги е имало умни хора с умни предложения както например двамата младежи завършили университета в Харвард но няма кой да ги чуе и да обсъди техните предложения най-малкото. Дано не се повтори случаят от 1986 г. както беше с аварията в Чернобил. Жалко е че от тогава си отидоха много невинни хора.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/3/20 11:34

    Няма ли да мирясат и да си седнат по домовете... може ли да сте толкова безотговорни.....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/3/20 11:51

    От "Студен кладнец" е.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/3/20 13:25

    Повече информация за втория заразен?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/3/20 13:29

    Спокойно, вирус има за всички, пари има за някой само

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/3/20 21:06

    Само Теклас ли работи,шивашки цехове с по 70 човека наблъскани също...Няма ли кой тях да провери,никакво разстояние между жените....Цех на Декса Подкова работи най- нагло даже и в събота.Срам и страх нямат ли тези работодатели.Те деца и семейства нямат ли...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен30/3/20 14:55

    БЬЛГАРИЯ НЕ Е САМО СОФИЯ- МНОГО ВИ МОЛЯ, ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ СТРОГИ МЕРКИ, В СЕЛО БЕНКОВСКИ, КИРКОВСКА ОБЩИНА, ЦЕХОВЕТЕ РАБОТЯТ, ЕДИНИЯ Е ГРЬЦКИЯ ЦЕХ, А ДРУГИЯ Е НА ЦЕНТЬРА НА ПАЗАРА, КАКЬВ Е СМИСЬЛАХОРАТА ДА СЕДЯТ В КЬЩИ ЦЯЛ ДЕН, РАБОТЯТ СКРИШНО,И ТАЙНО И НЯКОИ ЗАВЕДЕНИЯ! Е ДА СИ ИМАМЕ УВАЖЕНИЕТО НЯМА НИКАКЬВ РЕД? НЕМОЖЕ ТАКА1

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.