Уважаеми братя и сестри мюсюлмани
За мен е щастие и чест да ви поздравя по случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрамъ.
Байрамънъз Мюбарек олсун - Честит Рамазан Байрам.
Рамазан е цял месец - духовно училище, с което възпитаваме сетивата и волята си, ставаме по търпеливи и разбрани.
Чрез говеенето осъзнаваме трудностите на бедните хора в нашето общество и с милостинята Зекят и Садака - и Фитир споделяме и помагаме на нуждаещите се.
По време на рамазан, Прочетохме свещената ни книга Куран, заздравихме нашата връзка със Създателя, с родители и роднините и отново осъзнахме отговорността ни с обществото ни.
Посланието ми е "да запазим моралните качествата усвоени по време на Духовното училище".
Рамазан Байрам е ден на дипломите, духовното щастие и семейния берекет, отреден от Аллах. А най-големия благодат, несъмнено е Задоволството на Аллах, и наградите в съдия ден. Аллах да отреди да влезем в Дженнета от вратата Реййан, присъща за говеещите.
По време на Рамазан, Районно Мюфтийство Кърджали чрез Главно Мюфтийство, фондация Хасене и местни дарители раздаде повече от 500 хранителни пакета в областта.
Чрез Тика раздаде 3000 ифтара { благотворителни вечери}, от които 55 всяка вечер в града по домовете, останалите близо половина в 30 населени места градове и села.
Посолството на Турция се вкучи Към Националната Благотворителна кампания на Главно мюфтийство с 5000 хранителни пакета, А което поднасям искрените си благодарности.
Относно Байрам намазъ в област Кърджали:
Времето за сабах Намазъ е 05:10
БАЙРАМ НАМАЗЪ 6:30
Предвид епидемичната обстановка в България с Решение на ВМС байрамския намаз, там където има условие ще се отслужи на открити места.
1. В ГРАД КЪРДЖАЛИ БАЙРАМ НАМАЗЪ ще се отслужи във футболното игрище,  намиращо се на парка до пасарелката;
2. Ардино - на площада до Джамията;
3. Крумовград - площадката и двора на джамията;
4. Джебел - двете джамии;
5. Момчилград - двора на духовното училище и старата джамия;
6. Фотиново - на площадката;
7. Черноочене - в двора джамията.
Благодаря на Кмета Инж. Хасан Азис и на всички общински кметове за съдействието по време на организацията за изпълнението на празничния намаз.
Апелирам братята и сестрите мюсюлмани, които преди дни са се върнали от гурбет, да спазват карантината.
Байрамският ден тази година се отбелязва в деня на славянската писменост и култура, за което поздравявам целия Български народ.
Ние мюсюлманите винаги се молим за просперитета и успеха на нашата страна.
С най-искрени благопожелания за здраве, семейно щастие и берекет!

Бейхан Мехмед - Районен Мюфтия

Районно мюфтийство припомня: Садака и Фитир е 6 лева. Богат се брои { нисаб} мюсюлманин, който има 6600 лева и повече, има къща, кола и няма задължения.
Главно мюфтийство, с цел подпомагане ислямското образование в България от години насам по време на Рамазан, обявява национална кампания, всеки, който пожелае, да се включи в тази благотворителна кампания, може да го направи чрез Джамийските настоятелства или Районните Мюфтийства.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/5/20 17:32

    Дано Дано Иншалах утре сутрин не вали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/5/20 19:29

    до отцарелката; li shte se zaraziavame a v Djebel drektno v djamiata TAM NE GI LOVI PAK SHTE IMA STRUPVANE NA HORA

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/5/20 07:12

    Добра новина. Честит Байрам.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.