90-те години носеха толкова свобода, колкото разумът не можеше да побере. Отвориха врати, граници, разшириха хоризонта. И превърна хората в… роби.
Слуги на парите, ратаи на Западния свят, в който затърсиха щастие. Пристрастени дори към малкото, което имат у дома. Задоволяващи се с подхвърлените подаяния на изградилите си собствени паметници партии. Скланящи глави към силните, като в онова време. Одуха ги вятърът над реката, над моста, който свърза две епохи, простуди ги и… И всички са отново с вируса на абсолютното подчинение, мълчание, страх.
Сега всичко е празно. 90-те бе ерата на преосмислянето. Не на смяната на господарите и коронясването на нови.
Трудно бе да се разбере на момента…
Целият текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!
И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Експертизата „Местан“ – готова, но…

-Чък Норис говори с диалект, кебапчета миришат на фрийдъм

-Ровят в банковите сметки на закопчаните за лихварство!

-8 ученика, сковани от полски пазач чинове…

-90-те: Началото на свободата, слугите, партии и ментета…

-Страшното започна след края на извънредното положение
Заплахи от колектори, шалтер и 7 346 безработни…
24rodopi.com 



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/5/20 20:53

    GERB,BSP DPS v bunishteto te ni napraviha robi

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/5/20 02:29

    Стихът е все още естественият начин за изразяване на възвишени неща.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/5/20 02:39

    Съвременните лирични движения, които се развиват в областта на труднодостъпното и крият значението си в загадъчни думи, остават по същество верни на своето изкуство. Тесният кръг читатели, които разбират техния език или поне го познават, формират една затворена културна група от много стар тип. Остава въпросът, дали обкръжаващата ги култура ще може да оцени тяхната поезия и да я признае достатъчно, за да се създаде почва за упражняване на виталната функция, която е смисълът на живота им.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/5/20 13:35

    Бездействието на политиците и неефективните институции доведоха до това незавидно състояние страната и животът в нея, дано оцелеем като народ с богата история. Явно е, че отговорните фактори не си вземат поука от историята, а мислят егоистично за кратък период, докато се нахранят и угоят, като кърлежите. Да му мислят честните и трудолюбиви българи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.