Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес до всички учители и просветни дейци по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.
„Мили деца и скъпи ученици!
Драги учители!
Уважаеми дейци на
образованието и културата!
Извънредната епидемична обстановка в нашата страна налага да се обърнем към Вас по необичаен начин – виртуално. В името на личното и общественото здраве и сигурност. Изискването за социална и физическа дистанция е една необходимост, но тя не ни пречи да Ви отправим най-сърдечните си благопожелания по случай 24 Май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, светлия празник на славянската писменост и на българската просвета и култура.
В условията на обявената пандемия Вие се лишихте от възможност за нормална учебна дейност и културен живот. Но както подобава на съвременни, модерни хора, особено по-младото поколение, показахте завидна висота на информационно-технологична си култура и умения да продължите учебния процес дистанционно. Истински се радваме на всеобщата мобилизация на училищните ръководства, на преподавателите и на учениците от всички възрасти за недопускане на прекъсване в усвояването на знанията. 
Убедени сме, че тази Ваша енергия за справяне с обективните трудности се вписва в изконния смисъл на най-дълго чествания празник в нашата културна история. Празник – израз на отдавнашна традиция на преклонение пред величието и силата на духовността.
Съвременните електронни комуникационни средства ще ни позволят да чуем отново мощните акорди на „всеучилищния химн” на Стоян Михайловски, възпяващ непреходната слава на българската просвета и култура.
Дейците на културата, самодейните състави към нашите читалища са в доста по-неизгодно положение, но не се съмняваме, че те използват „затишието” по свой начин, за да възстановят нормалната си дейност още по-ентусиазирани.
Ръководството на Община Ардино изпълнява функциите и задълженията си в рамките на своята компетентност в пълна хармония с националните мерки за опазване здравето на хората и подпомагане на всички нуждаещи се от подкрепа, грижи и внимание.
На всички дейци на образованието, които възпитават поколенията в родолюбие и хуманизъм, на хората, отдадени на културата, пожелаваме светъл, изпълнен с много позитивна емоция и надежди 24 май!
От все сърце Ви благодарим за всеотдайния и високо професионален труд!
Да е честит всенародният празник на всички Вас, скъпи съграждани!“, се посочва в поздравителния адрес.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.