„Няма фондация, която да събере 10 000 лева за месец. Това не е вярно. Такива пари никога не сме виждали дори“.
Това заяви момчилградчанката Тюркян Али пред 24rodopi.com по повод публикацията ни под заглавие „Момчилградчанин: Фондация печели по 10 000 лева на месец от улични кучета!“.
Бившата медицинска сестра създава „Помощ за животните в Момчилград“ преди две години. Целта на фондацията е да помага на бездомни животни.
„С даренията плащаме лечение, храни, медикаменти. Само горивото на месец ни е 300 лева и едва успяваме да го платим. Реагираме навсякъде по сигнали за пострадали животни. Имаме счетоводител, който се занимава с приходите и разходите, които представяме пред съответните органи“, посочи жената.
Тя допълни, че до дни ще представи на обществеността данни за всички приходи за 2019-та година.
Припомняме, че обвиненият в убийство на бездомно куче Зафер Ертюк от Момчилград заяви, че фондацията борави с големи суми от дарения всеки месец, при чието изразходване няма прозрачност.
Той посочи, че е стрелял с въздушна пушка по кучето, защото е бил нападнат от него.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.