Да бъдат закрити платените длъжности заместник-председател на Общинския съвет и заместник-директор на Дома на културата. Така за три години ще бъдат спестени поне 150 000 лева, предложи на сесията на Общинския съвет днес съветникът от групата на ПП ГЕРБ Руслан Терзиев, съобщиха от пресцентъра на партията.
С цел икономии в бюджета следва да бъдат преразгледани и договорите с доставчици на храни за детските градини, които продават на завишени цени, както и да спрат харчовете за безумни проекти, които нямат устойчивост и не носят приходи. Оздравителен ефект би имало и преобразуването на ОЧБ в отдел на общината, заяви Терзиев. По думите му, местната власт продължава да трупа задължения към фирми, които благоустрояват само на хартия, а допълнителните 5 млн., които бяха договорирани с фирмата за сметопочистване не водят до повишаване на качеството на услугата. Групата на ГЕРБ отказа да подкрепи оздравителния план на община Кърджали за периода 2020-2022 г. с аргумента, че той е в ущърб на хората и няма да подобри финансовото й състояние. Руслан Терзиев подчерта, че и старият, и новият оздравителен план са писани проформа, те не решават проблемите, а ги задълбочават и единственото „лекарство“, което кметът познава е орязването на разходите за образование, култура и спорт и вдигането на местните данъци с 40 процента. Любопитен е и фактът, че в оздравителния план е заложено съкращаване на разходите за ток, вода, консумативи за коли  и др. с около 300 000 лева, което навежда на въпроса, каква в действителност е реалната издръжка на администрацията, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.
24rodopi.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/6/20 13:57

    Честно казано възнагражденията на съветниците тежат най - много на обшината. За един ден лангър лангър пред микрофона получават възнаграждението на общински служител за един месец, който обслужва гражданите всеки ден .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/6/20 13:57

    Не може без зам.шефове,как ще смогнат.Толкова много работа имат...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/6/20 16:54

    Багдасаров учи се на ОПОЗИЦИОННОСТ! Най-сетне загърби бай Ганьовщината на личните интереси над партийните и на кърджалийци. Стига с твоето ЛИЧНО!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/6/20 18:55

    Без съветници и областни началници от ГЕРБ спестява ме 8 500 000 лв на година само в Кърджали

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/6/20 21:14

    То и вие сте проформа, крайно време е да се издигат хора, готови да работят без заплата. Има такива и са много повече "в час" от всички вас взети заедно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/6/20 21:54

    Сънищата на мишките.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/7/20 10:21

    Целия Дом на културата е на щат в радио Кърджали. Няма страшно. Пак ще имат пари за винце и водка.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/7/20 13:33

    Скоро на работа ще останат само държавните служители ! Частният сектор ще фалира -оттам липса на приходи в бюджета ! След това започват съкращенията в държавния сектор, поради липса на средства ! Проблемите с издръжата на безработните, пенсиите и т.н. през 2021 година ще се окажат непосилни за бюджета ! Успех ! Гордейте се ,че сте българи -това Ви остана ! И с магистралата на Рилските езера си гордейте !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.