Ситуацията с разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение в България на 13 март предизвика прекратяване на първенствата в професионалния ни футбол и тежки последици за финансовото състояние на някои отбори. Футболен клуб "Ботев" от Гълъбово, например, прекрати участието си във Втора професионална лига за тази и следващата година поради финансови причини.
С решение на Изпълнителния комитет на БФС, взето на заседание на 15 май, първенството по футбол в Първа лига ще бъде възобновено на 5 юни 2020 година и ще приключи до 17 юли, ако няма промяна в ситуацията с разпространението на болеста.
Засега новините са обнадеждаващи: Епидемията гасне!
Гасне почти като разширен състав на „Арда 1924“ – 9 играчи си тръгнаха. Зоран Гаич, Дарен Сидоел, Конър Рандъл, Илиша Сам, Илиас Хасани, Беркай Халил, Николай Димитров, както и вратарите Йован Лучич и Иван Дерменджиев, вече няма да са част от тима, който заема 9-та позиция във временното класиране.

Първенството в Първа лига се подновява на 5 юни 2020 г. с двубоите от 25-тия редовен кръг, а до 17 юли ще се изиграят и последният 26-и кръг от редовния сезон плюс първите пет кръга от плейофната фаза. След тяхното приключване ще се обяви крайно класиране за сезон 2019/2020.
Между 14 и 16 юли ще се изиграят баражите за попълване на Първа лига и класиране в Лига Европа, а началото на сезон 2020/2021 г. е насрочено за 24 юли. От ръководството на „Арда 1924“ обещават домакинските срещи от новото първенство да се играят на „Арена Арда“.

Първенството във Втора лига бе прекратено и за крайно бе обявено класирането след 22-ри кръг. При тази ситуация лидерът в класирането "ЦСКА - 1948" (София) печели автоматична промоция за следващия сезон на Първа професионална лига, а отборите на второ и трето място, съответно "Септември" (София) и ПФК "Монтана" ще играят баражи срещу 12-тия и 13-тия в крайното класиране на Първа професионална лига за попълване на състава на Първа лига за сезон 2020/2021.

Рестартът за "Арда 1924" е като гост "Дунав" (Русе) на 6 юни, събота. Следват отложеният мач с шампиона "Лудогорец"(Разград) на 10 юни и домакинството в Пловдив срещу "Левски" (София), което бе отложено на 14 юни от 16,30 часа вместо на 13 юни. "Сините вълци" в момента заемат 9-о място с 29 точки и практически нямат шансове да завършат в първата шестица дори и с три победи, тъй като за шестото място се борят отборите на "Черно море" и "Берое " с по 37 точки. Пред нас са и "Ботев" (Пловдив) с 30 точки.
Постижимата цел за „Арда 1924“ е да завърши на 8-мо място след изиграването на 5-те плейофни кръга, за да играе баражи с надежда за квота „Лига Европа“ (новият момент в регламента).

Какви са шансовете на Кърджали да има свой представител във футболната лига на Европа?
Седмото място изглежда гарантирано за "Черно море" или "Берое ", единият от които ще остане в шестицата. Двама тима водят с по 8 точки пред "Арда 1924" в оставащите два кръга. „Вълците“ изиграят 3, в последните два кръга и отложеният срещу шампионите от "Лудогорец".
Видно е, че борбата ще е за 8-ото място, за което ще спорят отборите на "Ботев" (Пловдив) с 30 точки до момента, "Арда-1924" (Кърджали) с 29 точки, "Етър" (Велико Търново) с 24 точки, "Царско село" (София) с 22 точки, "Ботев" (Враца) с 19 точки и "Дунав" (Русе) с 18 точки. Извън играта е "Витоша" (Бистрица) с 6 точки. Така че, мачът с "Дунав" в събота има двойна тежест, понеже са ни преки претенденти на теория. Люта ще е битката с "Ботев" , "Етър" и "Царско село", а една изненада в отложения мач с отбора на Кирил Домусчиев ще бъде добре дошла за „Арда 1924“.
Проблемът на Белия се назовава „Само 18 състезатели“. Той не може да ползва двете класни попълнения до край на този сезон – Лъчезар Котев и Милен Желев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/6/20 14:38

    xaxaxa kva e vropa haide rodopi malko slezte na zemiata hubavo che Dunav sa zle inache izpadane

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.