Приятна изненада поднесоха на кърджалийци и гости на града служители от „Теклас-България“ в Световния ден на околната среда – 5 юни.
Ентусиастите засадиха на улица „Екзарх Йосиф“ (пред сградите на НСИ и бившата "Тютюнева промишленост") 12 броя дръвчета пауловния, наричано още императорско или принцесово дърво.
„Решихме по случай Световния ден на околната среда да направим подарък за любимия ни град. Неслучайно се спряхме именно на пауловния, защото тя расте бързо и има редица преимущества да се отглежда в градска среда. Скоро ще се радваме на една лилава улица в Кърджали и се надяваме деца, родители, влюбени, абитуриенти да се снимат именно там“, споделиха младежите.
12 души - 12 дръвчета е техният принос за опазване на природата в днешния ден.
„Разчитаме на съвестта на жителите на града, направеното от нас с много любов и настроение да не бъде унищожено. Всички знаем, че природата я вземаме само назаем  и да предаваме на нашите деца“, приканват инициаторите и благодарят за съдействието на Община Кърджали.
Насажденията с пауловния не са претенциозни за отглеждане в условията на климата у нас и притежава редица качества, които го отличават от останалите дървета - за една година то пречиства 46 кг въглероден диоксид, и отделя 6 кг кислород в атмосферата. Освен това е бързо растящо дърво, което за кратък период от време може да натрупа 1 куб.м дървесина.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/6/20 18:03

    ot obshtinata da biaha si mahnalite otriazanite durveta i na tehnite dupki da se beshe sluchila tazi iniciativa inache e grozen mish mash no bravo na teklas i na tezi mladi hora strahotna ideia

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/6/20 18:23

    Браво младежи!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/6/20 20:42

    20 sa dravchetata, bravo na madejite

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/6/20 21:11

    Ооо жални,дано ви ги пазят,че при нас пред блока има едно младо май че което постоянно сее ,носи фиданки да е хубаво.Всичко по конец и накрая малките дяволчета с позволение от майките си Си играят и чупят и половината дръвчета ги няма.Културааааа селенията.Язък за труда на момичето

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/6/20 04:59

    А общината да вземе да преасфалтира улицата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/6/20 13:15

    до анонимен 04:59- ти пък, защо да преасфалтира? Не виждаш ли, има си асфалт на кръпки. Стига толкоз за тези овце :))))) в северна България знаеш ли какви бойни полета има? Неблагодарници :))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.