Групата на ГЕРБ отхвърли отчета за бюджет 2019 г. на община Кърджали, който бе наречен бюджет на абсурда и излъганите надежди, връх на нищоправенето и безцелното усвояване на средства, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.“Очаквахме днес да видим тук неговия съставител - финансовият Ви гуру Валентин Иванов, както и бившия Ви заместник Мюмюн Али“, обърна се към кмета съветникът от ГЕРБ Наим Наим. „Към тях двамата имахме много въпроси и за разходването на средства, и за управлението на държавната собственост. Оказа се обаче, че те вече не работят в общината. Изчезнали са яко дим. Като са изчезнали и едни средства от общинската хазна“, каза Наим. „При приемането на бюджета бе заявен, че ще бъдат похарчени за ремонт и придобиване на ДМА около 16 милиона лева – отчетени са 7,5 млн.лв. „Грешка“ от осем милиона лева не е грешка, а тотално безхаберие и липса на компетентност. Особено, когато разполагаш с най-големия бюджет в историята на общината - над 66 милиона, огромната част осигурени от държавата. И при все, че
постъпиха допълнителни средства в размер на близо 8 милиона, пак от държавата, включително за осветлението на стадион „Арена Арда“. Което ще се случи не благодарение на вас, а на правителството. Разбира се, в нормални общини за такива “грешки“ в планирането се носи отговорност. Обаче за община Кърджали отговорност е непозната дума“, посочва Наим Наим, цитиран от пресцентъра на партията. 
Наим Наим допълни още, че община Кърджали е платила 2, 35 млн. лева  за съдебни обезщетения и разноски по дела с фирми – сума, която е излязла от джоба на всички данъкоплатци, вместо да послужи за облагородяване на градската среда. Припомни, че издръжката на местната администрация е струвала на кърджалийци 11 млн. лева през 2019 година – повече от разходите за детски градини, за ясли, за общинско здравеопазване, повече от парите за пътища, тротоари и паркове.
„Елементарната сметка показа, че събраните от населението местни данъци и такси са в размер на 13 милиона. Тоест, гражданите на Кърджали биват облагани, за да издържат общинските служители. А вие имате наглостта да искате по-високи налози“, възрази съветникът от ГЕРБ. Факт е, че делът на държавните дейности е 60 процента от общото изпълнение на бюджета, а местните са едва 37 на сто. 
„С близо два милиона по-малко от планираните средства от налози отчита община Кърджали. Този бюджет е провален и гражданите трябва да знаят защо – в него няма анализ, няма политики“, заключиха от ГЕРБ.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/6/20 15:10

    Кмета е отговорен за "изчезналия М. Али!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/6/20 15:50

    Докато Огнян Иванов беше шеф на групата общински съветници от ГЕРБ сам поставяше острите въпроси. Днес
    "център нападатели" се изявят двама, защо мълчи Гроздан Колев? С какво го страхуват?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/6/20 16:04

    Браво, но няма кой да носи отговорност. Къде е този зам. кмет, защо не е подсъдим? Пълно безхаберие.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/6/20 16:19

    Kato ima takuv narod kato taka narecheni turci te depeseto shte kradqt oshte mnogo godini

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.