19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лечение. 1220 теста са направени за вчерашния ден. Излекуваните са 33.
2 538 е общият брой на заразените в България, 44% от тях вече са излекувани.
Над 60 000 са общо PSR тестовете, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.
9 жени, 9 мъже и едно дете са заразените в последното денонощие. Новите случаи в Ямбол са 9. Другите: София 2, Пазарджик - 3, Сливен 3, Шумен - 2.
"Бременна жена е сред новозаболелите, но коронавируса не е опасен за плода. При раждането ще се вземат допълнителни мерки", разкри проф. Кантарджиев.
В Сливен има заразена жена - медик.
Четирима са починали: Мъж на 75-години в София, мъж на 78 г. в Сливен, 62-годишен мъж в Стара Загора и 66-годишна жена в Пловдив.
Общо починалите са 144.
"В България случаите не са малко, защото нямаме възрастно население. Тези твърдения са на хора, които казват пред медиите, че се забавляват с пандемията. Ние не се забавляваме с епидемията. Народът спазваше мерките, повече от 90%, и не се поддаваха на манипулации", отбеляза проф. Кантарджиев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/6/20 16:44

    Проф. Генерал Майтапчиийски не се ли забавлява с епидемията като казва, че онези, които не са умрели от коронавирус, е гавра с паметта им. Очаквам скоро и той да гушне букета. Ама яко да го гушне!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.