„Предлагате ни бюджет на абсурда. Смело можем да кажем, че през годините, в които ДПС управлява, няма нито една сфера на обществения живот, която да е подобрена“ , с тези думи общинският съветник от ГЕРБ Наим Наим започна дебата за Отчета за изпълнението на Бюджета на община Кърджали и средствата от ЕС. В отговор на думите му, Елван Гюркаш от ДПС попита: „Когато обсъждахме по комисиите отчета на бюджета, нямаше никакви дебати. Недоумявам какво става днес, такива грозни нападки, неаргументирани и граничещи с популизъм“.
„Бюджетът е предназначен за развитието на общината и жителите му. А той се реализира от определено управление. Няма как да няма политики, господин Наим. Има, но те се определят от резултатите, а резултатите са толкова категорични, че даже и децата ги знаят. Мен повече ме интересува оценката на хората“, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис в отговор на нападките на опозицията.
След гласуване от страна на съветниците, отчетът за изпълнението на Бюджета на община Кърджали и средствата от ЕС за миналата година бе приет с 23 гласа „За“ и 15 против.
Началният план за Бюджет`2019 е в размер на 63 200 000 лева. Към 31 декември същата година са отразени актуализации за 11 милиона лева, с писма на Министерствата на финансите, отрасловите министерства и решенията на общинския съвет Кърджали, касаещи транспортни дейности, функциите образование, здравеопазване, култура, спорт, социални дейности и др. В резултат на тези корекции, планът за бюджета е нараснал на 74 241 846 лева.
Касовото изпълнение на бюджета е 66 354 000 лева или 89,38 процента спрямо плана.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/6/20 17:35

    Даниел Делчев защо не се вижда с групата на БСП? ИЛИ БСП значи Багдасаровата група/без Д. Делчев шампион преференции, би и Милко и Кючука с пъти, трети е Назми Мюмюн/МОРАЛНО НЕ ЛЕГИТИМНИ!кое е правдиво?Подреждането на избирателя!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/6/20 17:48

    От Багдасаров БСП защо не се уважава ВОТА НА НАРОДА? Народа защо се подценява, защо се надценява някой си.....? подкрепящ доносници, посредствени, послушници.......! Докога?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/6/20 18:07

    Наим кой ти го написа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/6/20 19:26

    “Какво се случи, майчице България?!
    Децата твои си играят с тебе на лотария!”

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/6/20 21:37

    Повечето съветници, които трябва да контролират харченето на бюджета, имат безгранично доверие на кмета. Важно е заплатата да върви. Не търпят мнения и дебати, в които да се постигне консенсус. Да не се кандидатират за съветници щом ще приемат всичко на йота, защото някой знае за какво и колко да харчи, без да се съобразява с възможностите и постъпленията, защото видите ли резултатите и децата ги знаели.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/6/20 23:14

    Наим що не си гледаш тенекеджийско-бояджийските работи, тази лъжица не е за твоята уста, боя ти е джудже за обществените дела! Haddini bil, kendile gel!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/7/20 12:48

    Ма Юрукова трябваше да го чете това резюме-критика, разсъждения,или прессъобщение, нали е експерт "проекти", политолог, доказан кадър?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/7/20 21:56

    17.35 Багдасара не приемаше и Б.Стоянов,защото имаше мнение, сега е резервиран към Даниел Делчев, защото и той е мислещ за разлика от другите съветници в групата, които са пионки.Твърде е вероятно и към Назми Мюмюн да има подобен подход, защото и той е известен с позиции различни от неговите за работата на БСП в районите със смесено население. Добре е Багдасара да си оправи мерника, защото губи партията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.