Създавалата проблеми на Бойко Борисов, ГЕРБ и Кърджали Славея Стоянова е назначена за зам.-министър на екологията. Партийният актив в Кърджали не е променял позицията си срещу нея. Местните гербери са изненадани, но смятат, че Стоянова е лансирана от коалиционни партньори или разтегливото „експертно начало“. Предложил я "патриотът" Емил Димитров - Ревизоро.
Както вече 24rodopi.com писа, вчера изненадващо бе съобщено, че със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков, а на неговото място е назначена Славея Стоянова. Тя е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.
Какво е работела преди това, в съобщението не е посочено.

„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково", това обявиха в своя декларация от областната структура на ГЕРБ в Кърджали през август 2013-та. „Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно…
В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес. Настояваме коалиционните партньори БСП и ДПС да признаят стоят ли зад кандидатурата на г-жа Стоянова, има ли сделка с Валентин Захариев и кой ще поеме политическата отговорност за спорния кадрови кадрил, който предизвиква масово възмущение сред кърджалийци", декларираха тогава от ГЕРБ.

Конкурсът за длъжността „директор" на РИОСВ – Хасково (екоинспекцията покрива областите Кърджали и Хасково) бе спечелен от инж. Димитър Илиев. Той победи бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова с 89.4 точки срещу 71.4 точки. Конкурсът премина на три етапа- по документи, разработване на концепция и интервю.
По-късно тя била назначена в министерството.

Славея Стоянова зае шефска позиция в Министерството на околната среда и водите през 2015-та.
8 са били кандидатите за длъжността директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите" в Министерството на околната среда и водите, допуснати до практически изпит. За интервю се класирали 4-ма, като след тях и бившият изпълнителен директор на ОЦК Славея Ангелова Стоянова. Именно тя е постигнала най-висок резултат.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/6/20 12:11

    Направо си му е наредено на г-н Ви премиера да я назначи, точно нея. От кого ли? От къде ли...? Хайде да поразсъждаваме...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/6/20 13:35

    До 12:11 попадението ви направо в десятката но кухите калинки нямат потенциал да разсъждават.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/6/20 14:43

      Ако беше малко по-умен щеше да знаеш, че е тъпо да пишеш хвалебствия за „точния коментар“ на 12:11 преди той да е одобрен и съответно да стане видим за читателите. Авторекламата може и да не е лошо нещо, ама тя е приоритет на мислещите хора, а не на идиотите. Как видя какво е написал 12:11 като не беше излязло още, бе? Смешник.

      Изтриване
  3. Анонимен2/6/20 13:35

    До 12:11 попадението ви направо в десятката но кухите калинки нямат потенциал да разсъждават.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/6/20 13:39

    ПОРЕДНАТА КАЛИНКА,СЪС СЛАБОСТ КЪМ СУДЖУКА Е НА ГЕРБЕРСКА СОФРА.ДАЛИ ПРЕМИЕРА СЕ ПОДИГРАВА С НАРОДА ИЛИ ЛЯГА НА КОАЛИЦИОННИЯ СИ ПАРТНЬОР ?.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/6/20 13:40

    Лоената топка, рекламното лице на Била е кум на Бобеков, Ти на мене , аз на тебе

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/6/20 15:22

    До
    14;43 по тъпо и глупаво същество от тебе едва ли има. Между 12:11 до 13:35 ако нямаш умствения потенциал да изчислиш математическата разлика е показател за неграмотността ти ХА ХА ХА ще ти избодят очите часовата разлика е нормално е за калинки.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/6/20 15:22

    До
    14;43 по тъпо и глупаво същество от тебе едва ли има. Между 12:11 до 13:35 ако нямаш умствения потенциал да изчислиш математическата разлика е показател за неграмотността ти ХА ХА ХА ще ти избодят очите часовата разлика е нормално е за калинки.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/6/20 15:24

    До
    14;43 по тъпо и глупаво същество от тебе едва ли има. Между 12:11 до 13:35 ако нямаш умствения потенциал да изчислиш математическата разлика е показател за неграмотността ти ХА ХА ХА ще ти избодят очите часовата разлика е нормално е за калинки.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/6/20 18:04

    На картинките резервната скамейка и къса!Корабът потъва и мишките го напускат!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/6/20 20:11

    Първо вижте ВиК - Кърджали пълна анархия

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/6/20 11:50

    оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на еко инспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава еко законодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот,

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/6/20 11:53

    В ръцете на бандюгите оставиха управлението. Нима Ревизоро не е знаел за проблемите в Кърджали. При всяко назначаване до девето коляно следва да се проследи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.