Припомняме, че на 3 юни в училищен двор в Момчилград бе намерено простреляно куче. По първоначални данни изстрелът бил произведен с въздушна пушка, която е иззета. При последвалите действия на полицията бил задържан 55-годишен мъж.
„Кучето ме нападна до дома ми, а аз се опитах да се защитя. Исках да го уплаша, но го раних. Кучето побягна и се заклещи в решетки. След това вероятно е настъпила смъртта. Винаги съм хранил бездомните животни. Гледах четири малки кученца в мой апартамент. После те бяха настанени в клетки зад къщата ми, ползвани от фондацията. Точно край тях ме нападна кучето“, разказа 55-годишният Зафер.
„Фондация в Момчилград печели по 10 000 лева на месец от дарения за улични кучета. Парите са безотчетни и не се знае голяма част от тях за какво се харчат. Хора от същата тази фондация в момента ме нападат, защото се защитих от улично куче, което ме връхлетя“, коментира по-късно Зафер Ертюрк,
„Няма фондация, която да събере 10 000 лева за месец. Това не е вярно. Такива пари никога не сме виждали дори“, това пък заяви момчилградчанката Тюркян Али пред 24rodopi.com. Бившата медицинска сестра създава „Помощ за животните в Момчилград“ преди две години. Целта й е да помага на бездомни животни.
Ивелина Недкова е управител на фондация „Animal Hope Bulgarian“. Нейният коментар гласи:
"Уважаеми граждани и читатели,
Като управител на фондация "Animal Hope Bulgaria-Kazanlak", която помага на територията предимно  на нашия град, изказвам подкрепата си към момичетата от фондацията в Момчилград.
Всяка една неправителствена организация (НПО) води отчетност на всички дарения пред държавата. Всяко едно дарение се отчита с разходен документ за какво точно е изразходвано.
Обвиненията са абсолютно безпочвени.
Сигурна съм, че ако всеки дарител поиска да разбере за какво точно е използвано неговото дарение, момичетата ще му кажат.
Повярвайте, има много разходи покрай спасените животни. Моето семейство, а съм сигурна, че и момичетата от Момчилград, дават и много от личните си средства. Всяко дарение е важно и спасява живот!".
На снимката: Ивелина Недкова, с едно от кучетата, за които се грижи
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/6/20 08:25

    Майка и дъщеря години наред с фиктивни кастрирания на кучета доят общината.Сега е ход на икономическа полиция и прокуратурата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 11:18

      Всичко се декларира тъпако.Ама като си будала трудно е да разбереш

      Изтриване
    2. Анонимен6/6/20 22:52

      Ходи то да се занимаваш да помагаш на бездомни кучета и да печелиш от това!!!

      Изтриване
  2. Анонимен6/6/20 09:42

    shto zafer be nali se kazval zdravko serbezov po lichna karta az kak shte go nameria kto mi triabva

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 11:19

      Който търси намира . Питаш kim burda 120 kilo bok torbasi . И ти го показват

      Изтриване
  3. Анонимен6/6/20 09:50

    Истината е, че нищо не дават, а само лъжат и доят общината и фондациите с фиктивни кастрирания на кучета и котки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 17:36

      A ti kakvi dokazatelstva imash, ta se pozvolqvash da govoris zad garba na tezi, koito naistina sa edni ot nay -savestnite dobrovolci v rayona?

      Изтриване
  4. Анонимен6/6/20 10:14

    Нашия ген така е програмиран.че усетем ли пари нищо не е в състояние да ни спре... Фондация за а кучета може но не и за възрастни и болни хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 18:50

      Предполага се,че хората могат да се грижат за себеси.Щом търпят тези заплати,тези пенсии,значи го заслужават.Кой да ни оправи държавата.Ние сме крадливи и завистливи.Няма как да живеем другояче.

      Изтриване
  5. Анонимен6/6/20 13:04

    Не знам дали фондацията е изразходвала парите на дарителите неправомерно, но мен друго ми прави впечатление. Защо гражданската съвест проговаря винаги у тези, на които яйцето е опряло в задните части. И после започват да се напъват така, сякаш няма да снасят яйце, а направо цялата кокошка. Къде беше тази съвест и честност преди да нарушиш закона? Единственото проверено и ясно в цялата тази история е, че има убито в нарушение на закона куче и че е установен извършителя. Останалото е приказки от Шехерезада.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/6/20 21:08

      Кучето което е умряло е било затворено в двора без знанието на собственика.
      В същия двор е имало и малки кученца в клетка, на фондацията.
      По една или друга причина кучето нападнало собственика.
      Имало е и спринцовки оставени в същото място.

      Изтриване
  6. Анонимен6/6/20 17:58

    Абе вземете си ги у вас всички кучета! Много загрижени...Кога ще помислите за децата и възрастните хора, които всекидневно биват подложени на атаки от озверели кучета??? Къде са гражданските ни права???До кога животът и здравето ни ще са в опасност??? А свободното ми придвижване???Нарушени са ми конституционните права! Ако има юристи да се задействат и да се почнат дела срещу тези хора и институции, които нехаят пред проблемите на гражданите.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/6/20 22:26

    Прокуратурата да се самосезира тя затова се е правила на защитник на животните измамничка играят си с животните.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/6/20 23:29

    Момичето е наивно.Баща и син му въртят заедно номер.В момента единия ще е Супермен и после ще и вземе бизнеса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/6/20 13:20

      Само,че това не е бизнес! Това е човечество, което се прави доброволно от страна на добромолци за стотици невинни животни в цяла България и в чужди страни. Сина на Зафер също е доброволец и няма нищо общо с темата

      Изтриване
  9. Анонимен26/6/20 01:03

    от половин година насам бездомните кучета в Момчилград, буквално са се утроили, незнам какви са тия фондации и какво правят ама бройката на кучетата вече е доста голяма! И според мен, вече е наложително да се вземат адекватни мерки по въпроса!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.