„Да, ще почиваме, но в България. Миналата година за мен, съпруга ми и двете ни деца, платихме 1500 лв., доволни сме и отново ще почиваме на същото място на нашето Чeрноморие, с приятели, които също предпочитат българското“. Това казва пред екип на 24rodopi.com млада жена от Кърджали, която обаче не може да направи сравнение с Гърция, тъй като досега не са я посещавали.
Сезонът на отпуските е на прага, това е и тема №1 за родопчани.
Нашенското предпочита и млад мъж: „Разбира се, само българското. Балкан, море и китни кътчета, но само в България. Трябва да опознаваме родината“.
Има и такива, които все още се колебаят с избора: „Ще почиваме, но още не сме се ориентирали къде. Може и на българското Черноморие, може и тук, на близичко. Като че ли клоним към Гърция, защото е по-близо и може да правим еднодневни плажове, както правят всички“, коментира млад мъж.
Оказва се, че и Кърджали е дестинация, за онези, които отдавна са напуснали града и при всяка отдала се възможност се връщат тук, за да почиват.
„Аз живея в Пловдив, тук съм на гости, 20 дни изкарахме почивка. Може да се каже, че съм предпочела Кърджали като дестинация това лято“, отговаря с усмивка възрастна жена.
Ако нашенци изберат Гърция обаче, трябва да знаят, че от 1-ви юли властите в южната ни съседка въвеждат нови правила за влизане в страната-попълване онлайн формуляр 48 часа преди пътуването. Произволно се правят и тестове за коронавирус. Тези факти определено биха разколебали някои нашенци, предпочели Бяло море.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Пауло Курелю29/6/20 15:53

    Който има пари ще почива ,който няма ще държи чадъра за дръжката

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/6/20 17:59

    Идете и яжте цаца за 11лв.порцията

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/6/20 19:28

    Ама как се мъчите еййй :))) ммм не, на бело ще си ходим пък

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.