Общинският съвет ще приеме Наредба за символите на община Кърджали. Разпоредителният орган ще заседава във вторник – 30 юни.
„Символите представляват институционалната уникалност и са елемент от
културно-историческата идентичност на общината. Към настоящия момент община Кърджали ползва различни символи, които са изработвани в различни периоди от време, от 70-те години на миналия век до наши дни. В редица значки, бланки, знамена и др., може да се видят различни цветови и графични дизайни на символите на община Кърджали. Не е извършван цялостен преглед, обновление, категоризиране и описание на символите“, посочва вносителят на предложението д-р Сезгин Бекир, общински съветник.
Прилагането на новата уредба няма да изисква изразходването на допълнителни финансови и други средства, извън обичайните, залагани ежегодно в общинският бюджет и регламентирани в проекта на наредба.
Символите на Община Кърджали са: Знаме на Община Кърджали;  Герб на Община Кърджали; Девиз на Община Кърджали; Ключ на град Кърджали; Ден на Община Кърджали.
Знаците на Община Кърджали са: Официален печат на Община Кърджали; Почетна книга на Община Кърджали.
Оригиналите на знамето на община Кърджали, герба на община Кърджали, ключа на град Кърджали, почетната книга на община Кърджали и официалният печат на община Кърджали се изработват в единични екземпляри.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/20 19:56

    Съгласно кой нормативен документ функционира пеещия часовник?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/6/20 00:05

      Абе ти фашист ли си че ти пречи пеещият часовник

      Изтриване
  2. Анонимен28/6/20 20:06

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/20 20:15

    Имаме си трибагреник,герб и химн!Поклон пред тях! Остава общината да иска да печата и пари с лика на Х. А.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/20 22:56

    Малка дупка, голяма дупка, гигант дупка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/6/20 23:02

    Стига символи, докарайте инвестиции. Ще си останете иначе в този град с мързеливите и чакаши на помощи, както и чиновниците. На 100 души в администрацията колко имат свои фирми и частен бизнес????????????

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/6/20 03:02

    21 Oktomvri beleji nachaloto na macheniya za mestnoto Tursko naselenie i ne tryabva da e simvol na Kardjali

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/6/20 01:02

      Датата е 21 октомври 1912 за какви месни турци говориш? Турци те са от 21.10.1923. Преди това са сбор от 20 етноса Всъщност "турски етнос" няма. Понятието "турци" става събирателно за различните народности, които живеят на територията на бившата Османска империя. То не е по-различно от понятието "американци" или "съветски хора".Тукашните от кои от всичките етноси са ако си чел османска история ще знаеш

      Изтриване
  7. Анонимен29/6/20 06:55

    Да се добавят улична дупка и говедо!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/6/20 09:40

    Реджеб --- да бъде поставен на герба на общината

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/6/20 15:21

    Знаме, герб, девиз и т. н. на община Кж,не мирише ли на сепаритизъм? Нали щяха да бъдат спасители на България? Български турчин съм, категорично съм против всякакви прояви на сепаратизъм и символи извън нашите трибагреник, герб и химн. С гордост заставам Мирно пред тях! Мисля, че гражданите на Кърджали ги интересува хляба, чорбата, работа, образование за децата им, здравни грижи, грижа към дребния бизнес и. т. н. На дневен ред трябва да бъдат противоемичните здравни и икономически мерки, как да се облекчи живота на съгражданите ни. ВСЕКИ ЧАС, ВСЕКИ ДЕН!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/6/20 15:35

    19.56 точен въпрос, най-добре да уважим миналото, остатъка от комунягите. Мястото на мелодиите и камбанения звук в зала на историческия музей в гр. Кърджали, там ще пеем заедно! Нека кмета да не се прави по по-голям католик от папата!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/6/20 17:32

    Територията си има герб, а ха ха

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/6/20 23:37

    Den na Kirdjali moje, obedinyavasto 24 may, zasto da ne bide 1 may?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен30/6/20 13:37

    00.05 братчед,фашист е този, който налага насила на другите нещо, упражнява звуков или друг вид терор. Ти в кой век живееш? Хората се борят срещу ШУМА,за чиста земя, чист въздух, чиста вода и да не се кани на оръжие, за мир........!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/7/20 08:56

      Абе братчед , в случея ти ни нлагаш нещо , заради друго, което е тук преди теб и ще бъде тук, и след теб, ай стига братчед, ходи си от където си дошъл и стига вдига шум . . . аман вече, айсъна !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.