2107 е броят на карантинираните лица в област Кърджали към момента, като 1348 от тях нямат общопрактикуващ лекар. Това обявиха от Областния кризисен щаб.
Само за последните два дни от Турция са пристигнали 360 души. От началото на пандемията броят на карантинираните достигна 9 827.
Областният управител Никола Чанев заостри вниманието на институциите върху спазването на противоепидемичните мерки на обществени места и видимото отслабване на бдителността в сезона на отпуските. Чанев възложи на РЗИ и Агенцията по храните да засилят контрола в търговските обекти и заведенията за обществено хранене. От 13 март са извършени 1 334 проверки съвместно с органите на МВР. Издадени са 280 предписания и 28 акта, има 7 спрени обекта, осъществява се денонощен контрол на ГКПП Маказа. През последния месец екипите на БАБХ са проверили 62 обекта за производство на храни и 180 магазини и заведения, като са издали 85 предписания. 
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/20 13:41

    още керванът не е тръгнал

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/20 13:43

    В хранителните магазини точно персонала не носи маски какво е останал за клиентите!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/20 14:10

    Преди години на хоризонта на Журналистите имаше ,Доган с ДПС,после Местан с Дост.А сега всяка новина е свързана с ковид.Умрял е от нож или куршум, но е придружен от ковид

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/7/20 14:16

    i kvo 2000 koronki mi shtukat iz ulicite iasna mi e karantinata pasportna pulna li e s karantinirani ili noi ili za sega sa samo turgovskite obekti

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/20 14:55

    Затворете границата с тъпата Турция бе, нашите братчеди само щъкат към и от анаватанът им, само и само да разнасят заразата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 00:36

      Тъп си самия ти бе.Турция ако я няма ще умреш от глад нямаш си хабер.

      Изтриване
    2. Анонимен5/7/20 21:36

      galooossssss si

      Изтриване
  6. Анонимен2/7/20 15:34

    Великото преселение на народа.
    Тичат, не ги спира нищо.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/7/20 15:38

    Стига само статистика.Реално какво се прави някой знаели.Спрете с тази гадна политика за сметка на обикновените хора.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/7/20 16:36

    За кво ги пускате, да си седят на гъзовете... Повече от половината се разказват без да им изтече карантината...

    ОтговорИзтриване
  9. зафер ертюрк2/7/20 18:07

    За какво са ни джипита, здравни и осигуровки като всичко се заплаща.
    Плащаш здравни в Велика Турция и всичко останало ти е безплатно.
    Скоро един познат които си плаща всичко в БГ плати за вадене на един зъб 40 лева.
    С пенсията е същата трагедия.
    В Велика Турция се пенсионирах на 50 години а тука трябва да работя още 9 години при над 25 години стаж до сега за пенсия от 260 лева, само дето ни обират легално, това е България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 06:02

      Какво му к.... търсиш в България. Стой си във ' Велика Турция '. Да ама не! Много добре знаем дереджето и тука и там.

      Изтриване
  10. Анонимен2/7/20 18:50

    Хората трябва да си сменят личните документи, ще си седят 14 дена в карантина, няма начин

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/7/20 10:24

    Като е толкова хубаво "В Велика Турция" ком к.ра търсиш в България

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/7/20 14:41

    Tip narod slava dirjava ..eto tova e Bilgaria.Abe tipi hora ste umrete tam ot glad akon idvame nie ot Turzia.Dobre ce udvame ce malko biznes stava za vas.ama koy ste razbereeeeee kato e tip coveka.Nankörlerrrrrr.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/7/20 18:53

    С колко пари можете да си идвате от Турция като имаме в предвид че турската лира струва 0,25ст че си мислите че подпомагате бизнеса в България? Относно въпроса за бедността колко килограма месо няма значение какво е, или млечни продукти или няма значение може да си позволите за месец при цени около 70,00 лири за килограм телешко или агнешко 30,00лири за пилешко 50,00 лири за килограм сирене и т.н. да не ги изброявам че вече в турция даже цените за хранинелни продукти са космически. И относно коментара за тъп народ (вие сериозно ли?) Мислите си че населението в Турция е по интелекнуално кото всички сме наясно че поне 50% от хората са неграмотни в истинският смисъл на думата не знаят да четат и пишат и поне 30% от обученото население независимо от нивото на образование нямат мантелитет. Нищо няма да претендирам само ви давам отправни точки за да се замислите повторно. И като заключение само да питам че не ми е ясно аз ако обичам начина си на живот в една държава ако съм толкова доволна от всичко колкото и вие вече няма да имам нито причина нито желание да се връщам в друга държава която толкова ненавиждам смятам за изостанала ненужна личните си документи може да ги сменим и в консулствата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.