По 330 души средно на ден преминават през ГКПП „Маказа“. Не с цел туризъм, разбира се, и единствено гръцки граждани. 10 000 гърци са прекосили граничния пункт от 1-ви до 30 юли, отчитат медиите в южната ни съседка.
Припомняме, че границата е затворена за туристи, но не и за граждани на Гърция. Основна цел на идващите в България е шопинг. Жители на северната част на страната основно пазаруват в Кирково и Кърджали.
Ситуацията на северното Беломорие, два месеца преди края на активния сезон, е: плажовете пусти, стотици фалирали фирми, хиляди останали без работа, а местният бизнес без част от клиентите заради евтините Кърджали и Кирково.
Граничният пункт бе затворен заради страха от пренасяне на Ковид-19 от туристите. За здравните власти в съседката ни явно местните гърци са по-устойчиви на вируса, щом безпрепятствено прекосяват границата, след която е „голямата опасност“.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/20 17:41

    Е,драги сънародници, разбрахте ли сега за какво иде реч! Гърците си имат държава, която застава плътно зад тях и им осигурява всичко за нормален живот. А българите си имаме кочина ,която не ни осигурява правото на нормален живот с различни измислени постановки. Каква е разликата от социализма и сега ,като сме затворени в собствената си държава под предтекст на различни измислени ограничения.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/20 18:17

    Има нещо гнило в тая работа...Защо ли?! Предстои да разберем!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/20 18:49

    Всичко е олдурма на Тиквата,хората да ходят на черноморието.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/7/20 23:10

    39 милиарда договорил Бате Бойко.Защо не започнат околоврсното шосе през Глухар..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/8/20 00:20

    Гърците са затворели границата с Маказа България- Гърция .А Българите защо и те не затворят Маказа Гърция
    България .За едни може а за други не.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/8/20 10:25

    Трябва да се приложат същите ограничения и за гръцките граждани. Вместо QR код да се иска разрешение от външно министерство, но с препоръчано писмо.
    Никъв шанс да влязат.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/8/20 01:29

    Шибаните маслини да си стоят в гърция.
    А ходете в шибаната им държава за еди
    н плаж

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова лъжи в статия, НЕ съм виждал!!!
    1. Граничният пункт НЕ Е затворен и който иска може да мине със съответните документи и подготовка.
    2. Никой грък не ходи в Кърджали и областта за да пазарува. Това са помаци и турски граждани от Комотини и Ксанти!
    3. Заведенията в северното беломорие работият нормално със съответните ограничителни мерки.
    Каква е тази фалшива журналистика? Нямате сензации и започнахте да измисляте възможно най-големите фантасмагории ли?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.