Интересните новини от света и България в последните часове:

73,55 процента от руснаците подкрепят исканите от президента Владимир Путин конституционни реформи, включително възможността той да остане на власт до 2036 г., сочат публикувани частични резултати от приключилия в Русия референдум.
При обработени 26,55 процента от избирателните секции данните са следните: 73,55% са гласували "за" конституционните промени.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика "Света София" в Истанбул, предаде Франс прес.
"Приканваме турските власти все така да запазят "Света София" като музей, като илюстрация на ангажимента им да уважават културните традиции и богатата история, които са оформили турската република, и да гарантират, че "Света София", ще остане отворена за всички", заяви Помпейо.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който улесни подема на религиозния консерватизъм откакто дойде на власт, заяви, че превръщането на "Света София" в музей е било "много голяма грешка".

Пловдивският „Локомотив“ победи ЦСКА с 5:3 след изпълнение на дузпи във финала на Купата на България и защити титлата си от миналия сезон.
Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред повече от 10 000 зрители.
Пропуск на Али Соу при дузпите реши изхода на мача.

Няма да се окаже прав проф. Мутафчийски с неговата мрачна прогноза. Това сподели за интервю пред БНР доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София във връзка с драстичното повишаване на броя на заразените с COVID-19 след отхлабването на противоепидемичните мерки. Според него по-масовото тестване в последните седмици е причина за по-големия брой положителни резултати от тестовете.
,,Не е едно и също. Ако направиш 100 теста и откриеш 20 заразени, и да направиш 1000 теста и откриеш 40 заразени. Кога положението е по-тежко?'', попита той.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/7/20 09:52

    Доц. Мангъров злорадства на гърба на българите. Нима се радва ,че в България не се случи това , което преживяха в Италия , Испания и други страни. Толкова много е обиден , че властващите не са го зачели и не са го направили председател на щаба, че години няма да се примири.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/20 10:20

    Мутафчийски не се оказа прав за жертвите, ама и шведския модел на Мангъров видимо се провали. 97% от всички заразени и починали на Скандинавския полуостров са шведи. Швеция регистрира по 1500 заразени на ден и в момента болните са 8 пъти повече от Германия и 3 пъти повече от Турция, а по брой на умрели изпревари Китай.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/20 13:22

    Съобщението "еди колко си на ден" не ни върши работа. Информацията е непълна. 1500 на ден, но от колко изследвани? От 1500 изследвани 1500 заразени са 100% заразени, от 15000 - 10%, от 150000 - 1%. Съобщавайте процентите, а не абсолютните числа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/7/20 13:27

    Трудно е за проумяване що за манталитет български е това злорадство, никой няма нищо против Мангъров да е загрижен за нас като добър специалист в сферата на професията си, но Мутафчийски освен специалните си професионални знания и за действие при извънредни ситуации, пусна в ход познанията си за психиката на българина и определено ни спаси.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/20 13:45

    Прав е Мангъров. Нащите родители отдавна са по гробищата отишли си от тоя свят на 70-72 години.средната продължителност в Италия е 83 години в Швеция 86. Всеки ден в Бг умират средно 305 -310 души за тях никой не говори

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/20 14:08

    А онзи който казваше че ще има чували с трупове по детските площадки защо нищо не казва или по-горе направилите коментарите си. Доц.д-р Мангъров може да е всякакъв но е професионалист, работещ по професията си. Колко от тия дето илизат на екрана и сутрин и вечер са професионалисти. Да не говорим за председателя. Защо не се вслушаха в изказването и предложението на двете млади момчета завършили Университета в Харвард. Даже не им дадоха възможност по централните телевизии да си изразят мнението.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.