Жители на блок 2 в кв. „Възрожденци“ поискаха съдействието на областния управител във връзка с ограждане и предстоящо застрояване на частен имот под прозорците им, което, по думите им, възпрепятства достъпа до домовете им, затруднява движението и създава предпоставки за ПТП, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
Както 24rodopi.com първи писа за проблема, те протестират и срещу премахването на бетоновия праг и металните ограждения на тротоара, изградени да предпазват приземните етажи на блока от наводняване при всеки проливен дъжд.
Хората заявиха, че водят дългогодишна кореспонденция с общината, но са препращани от специалист на специалист в търсене на подкрепа. Внесли са и подписка. „Ще изискам от РДНСК да извърши незабавна проверка на строителните книжа на инвеститора и да упражни контрол за съответствие със законовите норми. Ще сезирам и общината за необходимостта от неотложен ремонт на улицата, по която следва да преминават жителите на блока, както и поставянето на отводнителна шахта“, пое ангажимент Никола Чанев. Той бе категоричен, че презастрояването е един от основните проблеми на областния град и че местната власт не прави необходимото, за да защити правата на гражданите. „Формално няма нарушение при ограничаването на имота. За съжаление при одобряването на подробния устройствен план на квартала, местната власт не се е допитала до хората и не се е съобразила с възраженията им. Това води до противопоставяне между обитателите на блока и интереса на инвеститора. Недопустимо е  хората да бъдат превръщани в заложници на безпорядъка и липсата на визия в градското планиране“, заключи областният управител.
Както вече писахме, живеещите в блока протестираха след като инвеститорът разруши бетонов праг, който предпазваше от наводнение, при проливни дъждове, паркинга на блока. Собственикът на имота пък заяви, че ще изгради също предпазно съоръжение. Предвидено е там да бъде изградена пицария.

24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/20 17:50

    Ха така нали гласувате за тоя кмет, така ви се пада.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/20 18:12

    Ало вие"писатели" от редакцията като стане въпрос за неправдите на кмета вие не пускате коментарите искам да ми кажете защо, страх ви е че няма да ви канят на кьор софрите или ви е страх от кмета.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/20 18:34

    Искам да си сменя турското си име с българско заради учителя по български език, защото оценките ни пише не заради знанията а според имената.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 01:35

      Като ти чета изречението, стигам до извода,че ти не можеш да съставиш дори просто изречене. После учителката виновна?!

      Изтриване
  4. Анонимен3/7/20 23:47

    Трябва да се радваме,че все още се инвестира в нашия град.Аз лично желая много успех на такива хора,които градят работни места за нашите съграждани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 09:47

      Кви работни места, кви пет лева? Ще си назначи родата да помагат, я някоя ученичка, че по-евтино да му работи.
      Какви "работни места" ти се привиждат- дрън-дрън.

      Изтриване
    2. Анонимен4/7/20 11:24

      Никой не е срещу инвестицията,да браво на инвеститорите. Мнозинството е против това, че нява никакво градоустройство, никаква градска структура . Бива ли да се строи на всяко свободно място? ДА ПРИПОМНЯ,ЧЕ ПРЕД ОБЩИНАТА ИМА МЯСТО,НАЙ-МАЛКО ЗА ДВА БЛОКА+++. Питам,защо не се строи и в това обширно място?

      Изтриване
  5. Анонимен4/7/20 10:17

    Моля инспектор ата да провери оценките които е писала учителката по български от СОУ в централната част на Кърджали. Оценките така са писани, че всички деца които са с български имена имат високи оценки а децата с турски имена имат слаби оценки. Това ако не е деление на децата.........

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/7/20 17:07

      Ако смятате ,че е заради имената може да се обедините и да искате комисия. Човек ако е сигурен в знанията си и в себе си до МОН ще стигне чак.

      Изтриване
  6. Анонимен4/7/20 10:27

    Кога корупцията и заобикалянето на законите стана инвестиране??

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/20 14:27

    Виждали сме много такива "бизнесмени",които инвестират на такива терени.Сигурно е придобито от някаква съмнителна заменка.Нищо чудно да е земеделска земя-може дядо му да е садил тютюн на това място...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/7/20 15:16

    Човека си е купил мястото и ще си строи, той не е тръгнал по вашите домове да ви търси сметка защо там живеете, нали ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.