Няма нови случаи на коронавирусна инфекция през последните два дни в Кърджали, отчете Областният кризисен щаб, свикан от областния управител Никола Чанев, който заседава във видеоконферентен разговор. От началото на пандемията броят на заразените в региона е 59. Излекуваните са 30, двама са починали. В момента в болница са настанени петима души с изразена симптоматика на COVID – 19, други 22-ма са на домашно лечение. През месец юни в лабораторията по микробиология на МБАЛ са направени 763 теста – 726 PCR и 37 бързи. Днес предстои да бъдат взети на случаен принцип 25 проби в голямо индустриално предприятие.
Здравните заведения в Кърджалийско разполагат с необходимите количества лични предпазни средства и дезинфектанти, оборудвани са с респиратори и леглови сектор за пациенти с коронавирус. Общинските болници в Ардино, Момчилград и Крумовград имат готовност да приемат леки до средно тежки случаи, останалите ще бъдат пренасочвани към инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Навсякъде има средства за защита, но недостигът на медицински кадри, в частност реаниматори, е хроничен, отчетоха медиците.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Доктор Хаус2/7/20 13:18

    За четири месеца, двама от Ковид ,а за четири месеца 150 от сърдечни проблеми, Къде е кризата??????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/7/20 13:36

    Аз през цялото време следял медиите и нито веднъж не е писано, че в Кърджали има умрял от коронавирус. Сега се правят стъкмистики.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/7/20 13:43

    Дайте имената или поне населеното място. Ако бабата от Черноочене сте я писали, че е умряла от Ковид, това е лъжа. От рак си отиде жената и бе погребана подобаващо, от цялото село.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/7/20 15:45

      Бабата може да е починала от рак, НО след нея пламна целият град...

      Изтриване
  4. Анонимен2/7/20 13:46

    За един случай бяха писали за мъж на 72 год.с предшестващи заболявания.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/7/20 14:47

    Интересно ми е как така като няма ваксина, хората биват излекувани... нещо май не се връзва.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/7/20 15:41

    Кажете по именно един който е починал от коронавирус.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/7/20 15:41

    И човека от Рани лист, не почина от корона, нали бяха казали че тесга е отрицателен.
    Та не разбрах кои са починалите от вируса

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/7/20 15:49

    Новината е: Излекуваните са 30!!! Може ли да споделите с какви медикаменти са излекувани? Нали все още няма лекарство или в Кърджали са намерили начин?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.