„Това, което се вижда, е ”игри на тестове”. Не може да затвориш някой на база на тест”, смята доц. Атанас Мангъров. Какво значение има колко тестове са направени? Важно е колко хора са изследвани, дали са изследвани за пръв път или не. Защо няма такава разбивка?“, попита той в ефира на bTV.
Според него, ситуацията следва да е такава - в 99% от случаите няма да ти се случи нищо, ако обаче ти се случи, да се грижат за теб и ако имаш друго заболяване, грижата да не се различава заради него.
Възможно е половината тестове да са направени на хора в болница, т.е. вече имали тест. Това, което се дава, неговото предназначение е да стресира хората, да ги плаши, каза още Мангъров. И е категоричен - на база представяните данни не може никакви заключения да направим. "Хората са важни, не тестовете", подчерта доцентът.
"Да, казах, че през юни коронавирусът изчезна, силно се надявах, но не стана. Този вирус също ще изчезне - ще стане през юли, през август. Но ако не изчезне, трябва да приемам нова нормалност - че само имаш нужда от помощ, в по-малко от 1% от случаите, ще я получиш. Ако трябва, ще си скъсам дипломата", коментира още Мангъров.
Мангъров напомни, че PCR тестът е на 70% чувствителен т.е. не са абсолютни. Те са основа за диагноза, не диагноза. "Ако продължим по този начин, ноември-декември системата ще блокира", предупреди доцентът, защото "няма да можем да различаваме един банален сезонен грип от коронавирус".
Доц. Атанас Мангъров отрече да има конфликт с Националния оперативен щаб, макар да призна, че позициите им са различни.
Не съм се чувал с тях, виждам ги само по екраните. Но начинът им на действие е неправилен, данните са представени некоректно – важни са хората, не тестовете и изследванията, подчерта доц. Мангъров.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/20 09:47

    Гласът на разума. За жалост останалите са в дълбоко потапяне под кръста на мутрата. Целта е да се докопат и оплюскат едни милиарди от ЕС, а това че провалиха пролетта, а сега са напът да сринат и лятото ни-майната му. Мутрата обяви, че Касата поема тестовете и от 1500-2000 на ден, скочиха на над 4000. Честито на баламурниците, наречени народ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 10:06

      Много сме отворени, но ако някой близък ни заболее променяме тотално мисленето си. Обърнете поглед към САЩ, Бразилия, Мексико, Италия... Това ли искахме?

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/20 11:41

      В изброените от Вас държави ситуацията е същата като тук. Облъчване и паникьосване на населението чрез подвластни медии. Вие какво си мислете, че ако беше толкова сериозно, на нас щеше да ни се размине? Ползвайте си главите и за мислене.

      Изтриване
    3. Анонимен3/7/20 16:29

      И кво е станало в САЩ и прочие? Трагедии някакви?

      Изтриване
  2. зафер ертюрк3/7/20 10:04

    Г-н Мангъров на никого не му пука нито за тестовете нито за заразените.
    Създава се психоза, не само плашат народа но и съседите.
    Всичко е заради бетон инвестицията по плажовете.
    Искат да накарат Гърция и Турция да не допускат или да създадат допълнителни условия за нашите туристи, така мислят да пренасочат потока към черно морето където цените са като за екскурзия до планетата тулупландия.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/20 10:11

    Уважаема редакция хубаво е да се дават и различни мнения по въпроса. Така се ражда истината, но да ни пази господ ако решенията за Ковид 19 бяха в ръцете на подобни доценти. Твърде крайни, отричащи и добрите неща, които стори държавата и щаба. Благодарение на тези мерки здравната ни система укрепна, заболелите са по малко... Защо го лансирате толкова този не знам. Знам,че сте различната медия, но с този мисля, че ни заливате твърде много.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 11:49

      Добре, че Ви "заливат" с този, защото ако не беше той, кой знае в какво "епидимико-пандемично положение" щяха да ни поставят? Благодарение на тези мерки и без това издишащата ни здравна система е пред крах. Яко смучене на пари за тестове, без никакъв анализ на резултатите. Вразумявайте какво Ви говорят по-умните, преди гулю-гулю.

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/20 13:32

      Аз пък мисля да запазиш шизофренното си мнение за теб, а с “този” да наричаш баща си. Защото от “този” те делят два камиона с ремаркета дебели книги.

      Изтриване
    3. Анонимен3/7/20 16:02

      Баксина няма лекарство за вируса също. От какво ни лекуват тогава. в цяла България има 310 души в интензивно от пневмонии.Толкова и в други години от летни вируси.Всеки ден в България умират около 310 души от рак и сърдечни болести тях никой не ги брои. Бай Тодор Кантара и той разбра че 90% го карат без симптоми. Мангъроя е единствения специалист другите изпълняват политически поръчки.

      Изтриване
    4. Анонимен4/7/20 12:43

      До 16:02. За лечение се използва хлорохин, кръвна плазма от излекуван пациент, хлороквин в комбинация с азитромицин и т.н. Доц. Мангъров наистина е специалист, но далеч не е единствения в тази страна. Просто дадоха гласност на мнението му, на повечето хора им се иска да е абсолютно прав, но се видя, че и той сбърка с предположението си, че лятото вируса ще изчезне. Този вирус е нов и не се „държи“ като нормален вирус и това затруднява особено много специалистите. За 85% от заразените болестта не е страшна. И тук обикновено само за тях се коментира. За останалите 15% болестта си е кошмарно изживяване. Ако имат шанс да оживеят, де... Ти можеш ли да си сигурен, че няма да попаднеш в бройката на тези нещастници? То и руската рулетка е напълно безопасна игра, както могат да потвърдят 5 от 6 участника. Лошото е, че шестият не може да изкаже мнение.

      Изтриване
  4. Анонимен3/7/20 10:18

    Този и той е изперкал. Вируса щял да изчезне и незнам си какво. Важното е да има обществено внимание

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/20 14:54

    Ми този Доц. д-р е професионалист бе. Какво казва. Казва истината. Не случайно завежда детска клиника по вирусология. Кой знае колко деца е спасил. Управляващите не дават път на хора знаещи, можещи. Управляващите дават възможност на хора които не са професионалисти. Които да си дават мнението. Да ръководят. Ама да са от нашите. Колко има управляващи учили едно пък работят съвсем друго. За това сме на тоя хал. Да не дава Господ изперкалия според горния да го лекува.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/7/20 19:48

    Kogato ludite se naluduvat,togava shte zaginat mnogo ot nashite blizki ,krematoriumite nyama da imat kapacitet da izgorjat trupovete,hladilnite kameri shte sa pretapkani ,a grobarite njama da smognat da pogrebat umrelite.Mirisat na izgorja plat ot krematoriumite se nosi po cjala Europa .Hora bdete.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/20 11:21

    Abe mangalov hto nesi razkarah groznata mucuna bokluk grozen

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.