Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка, съобщават от ведомството.
Заместник-министър Дойков подчертал тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон“, образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите. От българска страна бил поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.
Както вече 24rodopi.com, без проблеми се преминава през "Маказа", гръцкият бизнес не иска затваряне на границата с България. От 6 юли български туристи няма да могат да пътуват за Гърция през „Маказа“.
Посланик Хронопулос изразил съжаление за ситуацията и обяснил, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи.
Посланик Хронопулос се ангажирал да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази надежда да бъде намерено бързо решение.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/20 21:24

    Хората мислят за големите туристически места, където ходят по-богатите. Мисля, че все пак впоследствие ще отворят и другите пунктове.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/7/20 22:55

    Abe ia stiga stva kapee makaza nahto cernomorie si po dobre ostaitii tia vizantici da sa ipraviat kodaim gledame kat idem jeniteim sa zabulini izaparini ot do isa debelani nahto cernomorie si ee supeer

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 18:31

      Ало "Анонимния", дай някакъв превод.....че не ти се четат тъпотиите!Обсъждаш на хората жените, явно си мангал, който не може да погледне себе си!Пък и като ти гледам нечетливите глупости, ми става жал за теб!Купи си едно букварче и го прочети поне два пъти!И аз ще се пиша "Анонимен"......за да сме адаши!

      Изтриване
  3. зафер ертюрк4/7/20 00:33

    Трудна работа.
    Уж всеки плаче че няма пари.
    Нещо куца и се замълчава.
    Щом куцо и сакато е хукнало на византийско море.
    Начи е ок.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 11:59

      Зафер бей, къв е тоя дюз мантък? Проста математика - за 45 мин съм на морето, без трафик. Плащам за питиета-смути,бира и пр и един обяд макс 20 евро за ден. Я сметни колко ти е ди това бившо езеро черно море - 5 часа път, може и 6. Разни хотели, за всякакъв джоб има. Но чадър шезлонг бира в долна чаша от петролен остатък с фталати са ти мин 30-40 лв, къде ти е яденето, 11лв за литър и половина вода или да плащам за това, че съм седнала на барбарон в ресторанта. Това са социо-комунистите - чакали са нова година да ядат банани и се записвали на ред за дънки и москвич. Ся като видят демокрация и лъскави пластмаси или пък екзотични столчета за тях като барбарони, си мислят че е лукс! :))) гьормедици. Така е, капитализма и демокрацията не са за всеки. И от комунистучески глави качествено обслужване, хубава храна не се очаква. Огретени да ям цял ден. Казано накратко - в България само си трошиш нервите, аз съм на плюс в Гърция. У нас хората винаги имат пари за кафета и удоволствия. Кога си виждал кафетата празни досега? Без короната говоря.

      Изтриване
  4. Анонимен4/7/20 11:26

    Миналата година ходих на почивка на нашето Черномерие но нашите хотелиери и ресторант ориз така ме обраха че още не мога да се съвзема. Вече никога няма да ходя да почивам на нашето Черномерие.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/20 13:15

    Дали не го повикаха,че не спазват правилата.Защо Маказа не е затворен както пише и хората да хукнат в Черно море

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.