Задължителната карантина за нашенци, завръщащи се от Швеция, вбеси родопчани. Те са убедени, че им се нарушават правата.
„За пореден път нарушихте правото на свободно придвижване на българските граждани, които живеят в Кралство Швеция“, се обръща към здравния министър Кирил Ананиев в писмо до 24rodopi.com кърджалиецът Дениз Мюмюн.
„Българските граждани в Швеция не наброяват повече от 12 000 хиляди. А нашите сънародници, които живеят в Германия, Испания, Франция, Италия, сигурно надхвърлят 1 000 000! Значи 12 000 са по-опасни от тези 1 000 000? Дори и не ни давате възможност да се тестваме с аргумента, че може и да сме се заразили, пътувайки към България? А тези от останалите държави няма да сеят зараза и не са носители на вируса, така ли? Това е такова безумие, че сте за съд пред Европейския съд за правата на човека!“, посочва в писмото си Мюмюн.
Твърди, че това е мнението на хиляди нашенци, които живеят и работят в скандинавската държава.
След три месеца работа и непрекъснати противоречия относно подхода за ограничаване на разпространението на коронавируса топ епидемиологът на Швеция Андрес Тегнел ще си вземе почивка. Тегнел едва ли ще отиде на почивка далеч от дома си, тъй като повечето страни членки на Европейския съюз изключиха Швеция от списъка на държавите за безопасни пътувания. Според експерти Швеция е сред държавите с най-висока смъртност от коронавируса в световен мащаб заради решението на Тегнел да се обяви против въвеждането на строги ограничителни мерки. Но според него шведският модел остава широко неразбран, пише Bloomberg в свой анализ.
снимка: Loulou D'Aki/Bloomberg
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/7/20 10:12

    Сори баце, стаден имунитет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 08:24

      Не, стадет мутритет. Или стаден идиотизъм има тук в бегето.

      Изтриване
  2. Анонимен3/7/20 10:15

    Как да разбереш модела АндершТенгел като той самия не може да го обясни и да го разбере? Поредния експеримент от Шведска страна!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/7/20 10:25

    Съветът ми към господин Дениз Мюмюн е да се интегрира към шведския модел и да не мисли като гурбетчия. За справка може да говори с някой медик в Шюкхуса по местоживеене, който ще му предложи да не пътува в момента! Но нашенци са леко инати, особено когато незнаят къде се намират! Скандинавия не е като останалата Европа, винаги е била е различна и така ще си бъде - особено Швеция!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 12:20

      Абе кр.тен какво общо има това с интеграцията? Някои хора май четат само между редовете. Това с препоръката го има навсякъде. Значи някой идиот знаейки че е заразен си е дошъл в бг, за него няма проблеми. А той е с направен тест- карантина? Я, си.тир!

      Изтриване
  4. Анонимен3/7/20 10:36

    В Европа има повече заразени а няма карантина,Прав е човека,поне с Българско гражданство който са да нямат карантина,За едните има за другите няма,много е тъпо,няма логика.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/7/20 10:56

    Я си седете и мълчете,Швеция може да си го позволи,а България не може. Това е истината,има капацитет и прави каквото пожелае,вие бяхте два месеца затворници във своите домове,а ние бяхме свободни. Като това беше модела защо Ви пуснаха? Защо ходите по Шведския модел? Заключете се и стойте по домовете си докато дойде ваксина,нали това е начина,а в същия момент ходите по шведския модел,играят си със Вас както поискат,слагай маски-не слагай,излизай-не излизай,като клоуни сте. Аз няма да се прибера,ще останат поне 5 бона в джоба ми,които щях да похарча в България. А вие докато не започнете да виждате по-далеч от носовете си,ще сте кукли на конци и няма да знаете какво ще ви предостави утрешната заповед. Поздрави от свободна Швеция!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/7/20 11:07

    Научихте се на права.Стойте си там.Изобщо не ни трябват тук да носите зарази.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/7/20 11:18

    Vaprosa e-Dali e zakonna tazi karantina ot 14 dena bez da se dokaze che choveka e zarazen ?
    Ako se zadalzavat horata samo po samnenie bi trebvalo vsichki da sa pod karantina. Diskriminatsiata e 100% dokazana. Ako se vzima proba i se dokaze che e zarazen - nema nikakiv problem, togava samia
    grazdanin ste iska da se samoizolira . PRAV E DENIZ-Nemoze da zatvorish edin chovek bez da dokazesh vinata mu ili eventualna zaraza ot Covid-19.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 23:53

      Акъл от хора извън България... няма нужда. Пиши на Български, мисли за хората които живеят тук, не бъди егоист. Знам, че искаш да покажеш новата си кола и да изхарчиш някой лев по морето, но..!

      Изтриване
  8. Анонимен3/7/20 11:47

    Швеция премина най-мъдро през това. Колкото и да ги сочат с пръст. Премина и там повече втори, трети вълни не чакайте. Докато през есента ще видите отново домашен затвор в повече евродържави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен3/7/20 13:13

      Преминали, ама друг път. От вчера след обяд до днес сутринта са отчели нови 947 новозаразени и 41 смъртни случая. В над 8 пъти по-голямата по население Германия - 123 нови случая и 1 починал. При шведите още не е преминала първата вълна и пикът предстои. Ако на това му викаш преминаване...

      Изтриване
    2. Анонимен3/7/20 13:24

      Българите в Швеция и по-специално Мюмюн да не се правят на ударени. Швеция е една от най-заразените страни в Европа на милион жители. Какво е тръгнал да сравнява с Германия? В 83 милионна Германия в момента има 6653 болни. В около 10 милионна Швеция -56 931 души. От къде е по-голям риска да се заразиш?

      Изтриване
    3. Анонимен4/7/20 08:21

      Рано или късно ще се заразиш друже. Ако си мислиш, че ще те забрави вируса...ще те изненада в най-неподходящото време!

      Изтриване
    4. Анонимен4/7/20 09:35

      Ударения си ти. Я пак? Само в Германия заразените са 197 000!!! Риска от заразяване е повече от Германия, Франция, Испания... Малко ли бяха случаите? А герберските тролове се притесняват от тези има няма 12000 живущи в Швеция. А загърбва над 1000 000!

      Изтриване
    5. Анонимен4/7/20 09:38

      До 13:24

      Само един неграмотен тул.п може така да пише. В Германия заразените са 197 000 амсалак такъв.

      Изтриване
  9. Маймунчо3/7/20 11:58

    Какъв здравен министър,счетоводител, в това правителство има ли един с някакъв ценз, всички са мижитурки и кукли на конци Позор за тази джунгла

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/7/20 19:01

    Седи си в Швеция. Не става така да живееш там и да си налагаш мнението тука

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 08:23

      Ми това мнение вируса сам ще ни го наложи. Боко и СИЕ само отложиха неизбежното и то заради изборите. Не защото са се загрижили за твоето здраве.

      Изтриване
    2. Анонимен4/7/20 09:43

      Хайде бе. Седи си ти в тая кочина и се кефи, как тъпи калинки те мачкат. Мнения налагат само в демократичните държави, не и в България.

      Изтриване
  11. Анонимен4/7/20 01:22

    Bravo Mumun ....lici si che jivees v sivilizovana strana....Zasto karantina za hora kideto daje pri pristiganeto/vlizaneto v stranata ne se vzemat probi za Covid 19 SARS. Da na svedskiya model ...te priemat otkrito borbata s virusa...Dokoga zabrani be ?...Vliyanie v/u sotsialno-ikonomicheskoto polojenie/sistoyanie i tn...afektite ste se vidyat oste sled njakolko mesetsa....abe Balkan syndrom...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/7/20 14:05

    Анонимен 10:25, право в десятката! Абе тези дето много знаят, що не се върнат да живеят в България? Нито тука, нито там. Като си отишъл там, забравяш за България, просто е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/7/20 21:58

      Сигурно си някоя калинка, който е на хубава службичка. Няма лошо. Лошото е, че милиони се изнесоха от бг точно заради такива, като тебе. Какво биха направили, тези хора? Да стоят без работа, без пари. Още повече нали има свобода на свободно предвижване? Ще ходят там, където искат. Ще си дойдат, когато си искат в България. А по отношение на карантината не се знае, кой кого ще зарази. Безумие е това да карантираш човек с отрицателен тест! А оня, който е дошъл от Германия сее заразата до безобразие, защото е работил в еди коя си кланница, например. Търсете причината и в това, че ппеди няколко дена на един мач имаше над 15 000 души без никаква дистанция!! После другите са ви виновни. Каквато е държавата. Такива и са хората. Без коментар повече.

      Изтриване
  13. Анонимен4/7/20 23:56

    До 14:05:
    Я не ми давай наклон на х_я!Много хора са зачеркнали България,но имат близки,които искат да видят,имат приятели които искат да видят,ти ще кажеш къде като ида и какво трябва да правя.Дай наклон на своя си живот и подреди своите борчове,вместо да давате акъл и наклон на живота на другите!Простата аритметика,че държави като Германия,където има много по-голям брой заболели и много по-голям брой гурбетчии се доспускат за сметка на Швеция,която послуша само себе си и избра своя път и не ходи по свирките на други държави,огранизации или съюзи.Да,шведите имаха и имат проблеми със вируса,но трудното за тях мина,а държави като България които затвориха своя народ по домовете си с месеци,проблемите сега започват и ще бъде още по-зле,едно че нямат здравеопазване,нямат финанси,нямат апаратура,нито персонал,нито народ,който е дисциплиниран като скандинавците.Докато Вие говорите за скандинавците всеки ден и коментирате начина им,те даже и не споменават в новините си народ като българския и никога няма да го направят,България е на светлинни години назад от такива народи и в бъдеще не се вижда светлина в тунела.Истината си е истина и вместо да гледате чуждата паница,вземете си оправете своя двор и подредете вашите си дни.Поздрави от един емигрант,който иска родината му да се оправи и ако беше толкова добре в България,нямаше да има хиляди,да не кажа милиони гурбетчии по света и не последно място,такива гурбетчии оправят икономиката на много хора лятото на родно ниво.Хиляди гурбетчии по-малко,милиони по-малко оборот в родната икономика.Поздрави от Sverige!!!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/7/20 12:13

    Jävla bulgariska Idioter!
    Прости сте и такива ще си останете в тази кочина! Хиляди пристигат от Европа по родните си места. И вие даже не знаете, дали някой носи вируса с себе си. Искате да ми кажете, че Италия, Испания, Франция са справили добре с вируса? Искате да ми кажете, че тези хора не са опасни? Да дискриминирате човека, който е с отрицателен тест? Абе, вие сте големи олог.френи бе! Вижте статистиката, кои от кои сържави са пренесли заразата! На мач ми ходите 12000 души без никаква дистанция. Дискотеките пълни с пришълци от Германия. После Швеция ви е виновна? Нещаст.аци! На оня счетоводител, който се прави на министър, няма да му се размине. Хиляди бг граждани, които живеят в Швеция ще го дадат под съд за двоен стандарт и за нарушаване на човешките права! А калинките сега да започнат да плюят.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.