„Ще настоявам всеки, който иска да ползва здравната система, да е със заплатени здравно-осигурителни вноски за целия период на осигуряване. Към февруари тази година здравно неосигурените лица са малко над 2 милиона души, като половината от тях са в чужбина", заяви в Кърджали министърът на здравеопазването Таня Андреева.
Министерството на здравеопазването ще се опита да въведе ред в системата като първата стъпка е да се върне доверието в нея, както и да се увеличи събираемостта на здравноосигурителните вноски, допълни Андреева.
По отношение на влизането и излизането от здравно-осигурителната система тя бе категорична, че всеки, който иска да я ползва, трябва да е със заплатени вноски за целия период.
„Тук не става дума за 36 месеца и за наказателна сума от 600 лева, а да се влезе в системата и да се ползва услуга за хиляди", отбеляза министърът.
Дебатът за промяна в начина за придобиване на здравноосигурителни права бе повдигнат преди дни от бизнеса. От БСК предложиха на здравния министър връщането в системата да става още по-трудно. Сега права се губят при три неплатени вноски през последните три години и се възстановяват при плащане за месеците без осигуряване. За един месец вноската е 16,80 лв., а за три години - 604, 80 лв.
Както вече писахме, здравният министър бе в Кърджали, за да открие обновените Операционен блок и ОАИЛ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски". Ремонтът и оборудването на двете отделения са на обща стойност от близо 3 милиона лева, като Операционният блок е обновен по българо-гръцки проект с болницата в Комотини, а ОАИЛ - със средства от Министерството на здравеопазването.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/3/14 21:03

    Nali I tezi hora niamat lichni lekari I za vsiako neshto si plashtat kafe sa parite na nashite dedi. Babi . Maiki I.t.n . Samo znaete da kradete. Koito e sviknal na mnogo sas malko nese naqjda.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/14 21:10

    Zakonna nali vie go dlasuvate za vasha polza kak vi otirva. Nie vsichki pacienti si plashtame. No kade plashtame direktno za smetka na specialis dr. A koi e vinoven sled kato vie vsichki si kradete ne po - malko za daima za vseki den a iskate da se naqadete na vednaj.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/3/14 22:46

    ехееее червения башибозук се е разквичал пак за пари. Как бе другари, как да ги вземем от имигрантите в чужбина?!?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/3/14 23:42

    stiga veche sas tiq osigirobki izpolzvash plashtash kvo e tova da plashtash za neshtoo koeto ne si izpolzval s godini ili meseci za da si vastanovish pravata protiv tova sam .

    ОтговорИзтриване
  5. Имигрант25/3/14 06:02

    Уважаема другарко Андреева аз от 2000 г.съм в Германия ,като студент съм плащал здравни усигуровки,работих и учих и нямах проблем с здравната система на Германия в момента са малко имигрантите който работят нелегално в ЕС всички си плащат осигуровките , а вие за какво търсите осигуровки от тези които са в чужбина,сигурно ще правите ремонт на чинията на Бузлуджа и да отлетите за друга планета ,ако е така на драго сърце ще Ви платим полета на всички комунисти.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/3/14 07:37

    eyy sisipahte naroda 24 godini ...plastame i pakk pari vzimate v bolnitsite boklutsi takiva.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/3/14 08:05

    Защо тогава аз като си плащал осигуровките не мога да ползвам системата когато имам нужда? Искам направление, а личният лекар ли казва нямам направление - свършиха.Докога така? А за циганите системата работи безотказно.....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/3/14 08:26

    do 06.02
    kato imate nujda ot dobri doktori i kliniki i ste s zdravna osigurovka ot Germany, otivate v Komothini, Xanthi, Aleksandroupolis, Avdira na okolo 1 -2 chasa pat ot Kardjiali. Hem i na nemski i na bulgarski ste vi obslujva medpersonal, daje i na angliiski ezik! Chudesno rabotyat. Velikolepni specialisti sa.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/3/14 08:42

    Мой близък работи в чужбина. Започна работа временно в бг. До сега не е боледувал. Обясни ми, че за да вземеш документ за здравни осигуровки от чужбина, става много трудно..., а и той в чужбина работи, където намери работа т.е. не е на постоянна работа. След идване на титуляра, ако не си намери работа, която го устройва в бг е решил пак да замине. Всичко е така объркано навсякъде. Искат да се плаща, а нямат работа младите. Ние близките също сме обречени. Чета, че за три години трябва да се платят 600 лева. Няма как да ги платим, а и за съжаление през тези три години той не е боледувал.За да замине за чужбина ще му трябват пари поне за един-два месеца. Квартирите са скъпи... Веднага не можеш да започнеш работа... Младите не са ориентирани! Живеят ден за ден!? А ние за 25 г. не сме си купили и една тухла...Криза, криза, то както е тръгнало, кризата за някои хора ще е вечна. Карай да върви, нека има и щастливи хора в бг, а за някои животът нека да е мъка, мъка, мъка...Немам думи...Да, не се оплаквам, само казвам. Без връзки е пагубно да живееш в бг...?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/3/14 11:18

    ДА ВИ ИМАМ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА министърко.СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, А ВИЕ ПАК ЗА ПАРИ МИСЛИТЕ.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА Е КАКТО БЕШЕ ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ-ДОСТЪПНО ЗА ВСЕКИ,КОЙТО СЕ Е РОДИЛ И ЖИВЕЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/3/14 11:22

    ХУБАВО ОТКРИВАТЕ,НО ДАЛИ НА ВСЕКИ НА КОЙТО МУ СЕ НАЛАГА ЩЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ! ВАС САМО ПАРИТЕ ВИ ИНТЕРЕСУВАТ,А ЗДРАВЕТО НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ОСТАВА НА ЗАДЕН ПЛАН.СРАМОТА-НЕ ЗНАМ КАК СПИТЕ ВЕЧЕР,ИМАЙКИ ПРЕДВИД КОЛКО ХОРА ОБРИЧАТЕ НА НАЙ-ЛОШОТО!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/3/14 11:54

    "Който иска да ползва здравната система, трябва да си плаща!"

    Ало министърке,ако си мислиш,че като внасяш осигуровки не си плащаш много се лъжеш.
    Със и без осигуровки пак си плащаш като поп.Вече са малко баламите.
    Никой освен държавните служители вече не иска да плаща осигуровките си...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/3/14 12:12

      Важно!!!осигуровките на държавните служители се плащат от държавата съгласно закона за държавния служител!!!

      Изтриване
  13. Анонимен25/3/14 11:56

    Питам: А аз като си плащам какво получавам, госпожо Андреева? Отговарям: Като ми се наложи да отида на лекар, пак си плащам! За профилактика не говорим - реално няма такава! Извод: За какво, по дяволите, плащам?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/3/14 12:00

    ...за сметка на това всички мангали ги осигурява държавата ...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/3/14 19:18

    ПЪРВО ПРОМЕНЕТЕ ПРАВИЛАТА, ПО КОИТО РАБОТЯТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ЗДРАВНИ ПОРТАЛИ"=СПЕШНИ ОТДЕЛЕНИЯ КЪМ БИВШИТЕ ОКРЪЖНИ БОЛНИЦИ,КАТО ИДЕЯ ТЕ СА НЕЩО ДОБРО,НО ПОБЪЛГАРЕНО-ОТ ТАМ ЗАПОЧВА ИЗТОЧВАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ НА БАЛАМИТЕ, КОИТО ГИ ПЛАЩАТ,90%ОТ ПОЦИЕНТИТЕ ИМ СА АМБУЛАТОРИЯ ,А НЕ СПЕШНИ...ВТОРО КЪМ ЕЛЕМЕНТА СОЛИДАРНОСТ В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ВЪВЕДЕТЕ ИНДИВИДУАЛНОСТ-КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПЛАЩА ПОВЕЧЕ-КОГАТО МУ СЕ НАЛОЖИ- ДА ПОЛЗВА ПОВЕЧЕ ...НЕ Е НОРМАЛНО ДА ПЛАЩАШ ПО НАД 100ЛВ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ МЕСЕЧНО,ДА НЕ ПОЛЗВАЩ ЗДРАВНИ УСЛУГИ 10 ГОДИНИ И ДА ТИ ОТКАЖАТ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ЗАЩОТО Е ПОСЛЕДЕН МЕСЕЦ ОТ ТРИМЕСЕЧИЕТО И ПАРИТЕ СА СВЪРШИЛИ...ИНДИВИДУАЛНИЯ МОМЕНТ В ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ ЩЕ ВНЕСЕ И ПОВЕЧЕ ПРОЗРАЧНОСТ В ХАРЧЕНЕТО НА ПУБЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА..АМА ВИЕ ТОВА ГО ЗНАЕТЕ ПО-ДОБРЕ ОТ МЕН -ТОВА ГО ИМА НАВЪН ОТ МНОГО ВРЕМЕ ПРОСТО ТРЯБВА ВОЛЯ ЗА РЕАЛНИ РЕФОРМИ ,А НЕ ЗА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/3/14 02:42

    Който е беден и безработен да умира - това иска да ни каже госпожата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.