Част 1 - тук

2.
Ако БСП имаше по-читава визия след изборите за евродепутати и не изглеждаше като ръководена от милионери „столетница", но бита от градушка, на 30 май 2014-та година четвъртият вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски" – за провал в област „Енергетика", щеше да бъде успешен за вносителите му от партия ГЕРБ.

Правителството щеше да падне с гласовете на ДПС, а в главата на Бойко Борисов щяха да зреят сценарии за бъдещо коалиране с Лютви Местан – софт варианти и хард варианти.
Възможно ли е ГЕРБ и ДПС да си подават вече пасове за свалянето на правителството на БСП и ДПС, подкрепяно и от „Атака"? А през октомври да има предсрочни парламентарни избори?
Не. Защото за Борисов падането на кабинета „Орешарски" би било като перфектно изпълнение на център-нападател, който е вкарал гол почти от центъра. Дълго ще се коментира, а той ще бере овации.
Каквото ще и да се обяснява, свалянето на правителство без натиск от улицата – но пълни площади, а не платени агитки и театър през парламента, ще бъде автогол за ДПС. Теорията на Борисов, че БСП дърпа ДПС към блатото ден по ден и скоро за Движението ще стане страшно, е елементарна. И грешна. Защото на 24-тата година от демокрацията у нас, избирателите на ДПС искат само едно – техните представители да са във властта. Защото във всяко населено място в 1/5 от България Движението има местни съвети, на чиито лидери им е лесно да обясняват, че „по времето на управлението на Борисов над 20 000 наши братя и сестри бяха принудени да заминат на работа в Западна Европа", че „по времето на Борисов в нашите региони нямаше инвестиции", че „Борисов и компания обичат турците, ама ако са тютюнджии", че „ако не искате да живеете разделени със семействата си, нашите трябва да са във властта". Елементарна пропаганда, ама хваща дикиш. Важно е не какво казваш, а кой те слуша!
Бойко Борисов пък трябва да се опитва да разбере какво мисли Лютви Местан, а не какво му говори.

Възможно ли е тогава в недалечното бъдеще ДПС пак да e във властта, но със ГЕРБ, която би спечелила и парламентарните избори, ако са в рамките на следващата една година?
Да. Но това е сценарий № 4, даже № 5. И нещата така ще бъдат завъртени, че Бойко Борисов да признае, че се е наложило да направи избор между малката  и голямата змия.
Преди това БСП, ДПС и „България без цензура" (по-нататък в анализа ще разкрием защо формацията е създадена по идея на Ахмед Доган – б. р.) ще се опитат да направят свое коалиционно правителство. На базата на звучащото почти като мелодия в ушите на електората 4-4-2 спечелени мандати (10 от 17 възможни), първо ще се прелива свежа кръв на кабинета „Орешарски". Смяната на министри е задължителна процедура, за нея се говореше още преди евровота.
Ако се стигне до напрежение в обществото (ама не някой политик да го каже от телевизора, а наистина да има обществени трусове), настоящото мнозинство може и да отиграе оставка на правителството и съставяне на ново с мандат на ДПС.
За Борисов важното е, че на евроизборите партия ГЕРБ е победила БСП с резултат 30 на 19 в процентно изражение. За настоящата власт е важно, че имат 10 срещу 7 мандати (6 за ГЕРБ, 1 за Реформаторския блок).
И още нещо важно, в полза на „тримата братя и сестри" (БСП, ДПС, „България без цензура") е и нокдаунът, в който изпадна партия „Атака". Докато те са принудени да работят за по-дълъг мандат на сегашния парламент, лидерът на „България без цензура" Николай Бареков ще има за задача нежно да плюе по съюзниците. Позволени са му всичко онези обидни изрази, които в България вече се възприемат като „Здравей, здрасти". И в същото време да тръби, че ГЕРБ са хубаво нещо, но там „дясната ръка" на Борисов е пресният престъпник Цветан Цветанов.

(Следва)

Четете поредицата на 24rodopi.com „ГЕРБ – 6 мандата, Доган – 6 мандата… Защо на грешен адрес търсят човека, който ще каже „Денят Х е! Вървим към нови избори"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/14 09:45

    Караибрахим каза:

    Оттук-нататък никога не искам да ме питате за национално съгласие, дали ще сядаме на една маса, дали ще водим преговори с грандиозните думи за бъдещето на България. Тези хора са готови да загърбят в името на властта, интересите на хората. Днешният ден беше време разделно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като поведе парламентарната си група и излязоха от залата преди гласуването на вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/14 09:46

    Гледах парламента и не мога да повярвам, че В ГЕРБ са вярвали, че вотът на недоверие ще мине. Къде е тръгнал Борисов с 6 мандата от 17?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/14 09:53

    Много тъпо.Много думи,мисъл няма.Половината от Тракийското кафене ще направят по-добър анализ.Научете се да пишете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/5/14 10:00

    Какви предсрочни избори бе редакцията???
    Две трети от България не гласува. ГЕРБ губи 500 000 гласа от миналата година насам. Народът удари шамар на Боко Тиквата. Кви избори, кви пет лева.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/5/14 10:02

    Моля да изпратите коментара на Бойко Борисов, за да разбере малко от нещата, които се случват извън телевизора.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/5/14 10:11

    Както борисов каза Честито на ДПС Честито и на Бареков

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/5/14 10:12

    Много точно написано. На следващите избори БСП, ДПС и Бареков ще има 140 депутати. Могат да управляват спокойно.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/5/14 10:33

    bulgarite iskat referendum za chlenstvo - da ili ne - v eu.
    bulgarite iskat majoritarni izbori.
    bulgarskite partii sa mafia.
    bulgaria e upravlyavana ot mafia.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/5/14 10:38

    strah gi e ot naroda i ne mogat edna stapka da varvyat sred naroda bez ohrana i bez koli.:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/5/14 10:43

    Тежко на България и хак на българите.докато не се изритат като мръсни кучета тази националистическа партия дпс и гъзомийниците бсп и клоуни като бареков нищо одобро.хак ви е българи гладувайте и мизерувайте.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/5/14 11:35

    Не трябва да сте толкова сигурни, че Бареков при едни избори българите ще гласуват за него. Така предполагам. Той излъга християните, като им каза, че няма да се коалира с ДПС..А сега чуваме от най-умният политик на България Ахмед Доган, че на следващите избори 4+4+2 ще управляват бг. И това, ако не е цинизъм от г-н Бареков, здраве му кажи. Свалям шапка на г-н Доган, че се грижи за тяхните хора от ДПС, като им казва на управляващите, че това повече не може/трябва да продължава-разделени семейства... Подкрепям го, защото живея с турци, а и не само турци, а и ние християните не живеем по-добре от вас...Нашите деца също по времето на тройната коалиция, герб, децата ни бяха прогонени от бг. Който не е ял сам чужд хляб в Западна Държава, той нищо не знае. Българските турци в едно отношение са добре, че тръгват както казват те туптан и си помагат за всичко. Един от всичко по всяко време си идват при семействата, минава покрай всички родители, пълни колата с месо, мляко, и всичко купено в магазините що има...това се повтаря със следващите приятели... А един самотен младеж-скромен, възпитан,амбициозен, как мислите, че сам може да се оправи в тази джунгла...Не обвинявам бг турци, искам правилно да бъда разбрана, не сме народ, а мърша...Нека българските политици се замислят и за нашите младежи, както мислят и ....партия за техните избиратели. Не съм националистка, не членувам преди и сега(цялото ми семейство) в никоя политическа партия. Това го казвам и на СДС,НДСВ, ние бяхме млади, когато приватизирахте държавните предприятия и ни оставихме с малки деца без препитание, а сега при тройната коалиция и Герб, децата ни... Не всичко е пари на този свят български политици. Ние обикновените граждани на мащеха България не искаме много, а мечтаем за нормален човешки живот. Все пак ние родителите сме дали нещо на Република България с нашия труд...Пенсионерите имат нужда от живот...,младите образованите същото го желаят това. А дали всичко това, което ви описах ще бъде осъществено, зависи всичко от вас българските политици.Точка!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/5/14 13:36

    Mnogo toçen i pravilen komentar 11.35 Udar toçno tam kıdeto tryabva.Tseluvam vi rıka nezavisimo dali ste po mlada ili po vızrastna ot men.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен30/5/14 13:51

    С цената на всичко трябва да има референдум за изборния кодекс-задължително и образование основно за гласуване В противен случай с манипулации,с фалшификации и с купуване на цигански ,турски и помашки гласове отново ще бъдем под неграмотния ботуш на ДПС-БСП И ДПС-2/ББЦ/

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен30/5/14 14:35

    Do11:35 Mnogo,ama mnogo ste prava.Az sam turkinya,koyato e mnogo dalech ot Rodinata,no ne ot lesno i hubavo sam na hilyadi km ot semeistvoto si.Kakto hikyadi drugi moi sanarodnici."Zaslugata" za tova nashe polojenie,e na gospida uoravlyavastite- i predishnite,i segashnite.Ot vse sarce im pojelavam edin den da izpadnat na nashiya hal.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/5/14 23:23

    Не сме народ

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,

    хора, дето нищо не щат да вършат.

    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!

    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.

    И не знаем, не можеме, не щеме

    да работим за себе си със време.

    Само знаем и можеме, и щеме

    един други злобно да се ядеме...

    Помежду си лихи, буйни, топорни,

    пред други сме тихи, мирни, покорни...

    Все нас тъпчат кой отдето завърне,

    щот сме туткун, щото не сме кадърни...

    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -

    а всякому мерамът е развала...



    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,

    пак ще кажа и с това ще да свърша.



    1875

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/5/14 09:09

    Мърша е цвете пред Българския народ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен31/5/14 11:40

    Мърша сме в бг, а на запад работят, каквото намерим-обща работа, но са много по-щастливи...Младите ни казват следното: Където има пари там е хубаво. Не трябва да ги обвиняваме, че отидоха да работят в Западни Държави. Идват за неопределено време в бг, да си отпочинат и похарчат парите спечелени по честен път парички......Днес слушах събота 150 и там доста работи ми се изясниха от някои компетентни преподаватели в бг......Да, във Франция и Англия нашите младежи са желани, защото са знаещи, можещи, амбициозни, работещи, оправещи се в банки, магазини...Те не желаят неграмотниците, за жалост,а те не са никак малко. Там раждат по-много деца. Да им са живи и здрави. За кражбите по магазините да не говорим...,проституцията......И по този начин сриват авторитета на България, на знаещите и можещите млади хора...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/5/14 11:52

    В момента предават по радио "Хоризонт" събота 150, Одрин/11:49, за българските турци....Принудително изселените турци се завръщат да живеят в бг. Виновните останаха ненаказани, казва ...., Сабри Искандер...Миналото не трябва да се забравя....не да ни разединява, а да ни обединява.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен31/5/14 14:18

    Фолк 2013/Македонска песен
    ....Искам дъще теб да те подмине, да останеш дъще у дома...
    Искам дъще да ти дигна, тежка сватба от душа, да се леят вина и ракия, да се вият български хора......
    ...Запомни, че тук си се родила и това е твоята земя.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    само мъка, болка и тъга ....

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен31/5/14 17:21

    vsichko e vazmojno v edin svoboden svyat i svoboden pazar, za koito rabotyat poveche ot 2,5 miliona balgari i balgarki ot balgarskia narod po sveta.
    zatvoreniat pazar na EU ne e nesto po-razlichno ot zatvorenia pazar na SIV. vse e zatvor.
    bg ima dobri tradicii v internationalnite pazari i ste poddarja vrazkite si s pazarite po sveta spored nujdite i tselite si. ste kupuva, otkadeto iska, i ste prodava, kadeto si iska. i taka ste proizvejda. po-malkoto e poveche.


    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен31/5/14 18:53

    Г-н Доган какво каза г-н Местан. Днес щял да види г-н Доган. ДПС е управляваща партия в България. На ДПС не може да се вярва-Петко Георгиев. Те нямат право за кого да гласуват. Този контролиран вот чрез лишаване на тези хора от политически права. Тъпчиш крепостния селянин.....---------------------------------.Както са тръгнали БСП...могат да си изкарат мандата...Това е правителство не е в състояние да се справи с проблемите на България. От 1 г. реформи...Предсрочни избори в най-скорошни дни. Може да доведе до агония. Вариант на по-голям национализъм. На загуба ...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен31/5/14 19:52

    do 14.18 sen bu devlette doudun senin yerin burada

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен31/5/14 21:35

    19:52І Ако някой християнин знае турски език, моля за превод:
    -sen bu devlette doudun senin yerin burada. Благодаря предварително!
    Това е неуважение към бг, но ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.