Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Република Турция Исмаил Кахраман. Двамата разговаряха в рамките на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се провежда в Женева, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Турция е съседна на България страна, съюзник в НАТО и приоритетен за нас партньор в редица области, заяви председателят на парламента. Сред сферите на сътрудничество тя посочи миграцията и борбата с тероризма, енергетиката, земеделието, животновъдството и търговията. Стабилните и устойчиви отношения между нас се основават на принципите на добросъседството и взаимното уважение, подчерта Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание отбеляза, че страната ни дава висока оценка на посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Република Турция през януари 2018 г. и откриването на ремонтираната българска църква „Свети Стефан“ в Истанбул. Така България и Турция отправиха позитивно послание за религиозната толерантност, подчерта Цвета Караянчева.
Парламентарист №1 на България поздрави турския си колега за усилията на Турция за справяне с миграционния поток и посочи положителния ефект от Споразуменията ЕС и Турция по миграцията, довели до реално намаляване на броя на нелегалните емигранти, влизащи в ЕС. Отдаваме важно значение на тристранния българо-гръцки-турски Център за полицейско и митническо сътрудничество, каза още Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание подчерта, че между парламентите на двете страни има добро ниво на сътрудничество. На разговора беше отбелязано, че съществува значителен потенциал за по-нататъшно развитие на търговско-икономическите отношения.
Цвета Караянчева заяви, че очаква на подготвяната лидерска среща във Варна между Турция и ръководствата на водещите институции на ЕС да бъдат обсъдени важни за страните въпроси.
Снимка: Пресцентър на НС
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. zaferiyus24/3/18 17:52

    КАКВО ЩЕ СТАНЕ ВЪВ ВАРНА НА 26 МАРТ.
    Има два изхода.
    Първи изход. Европа да приеме исканията на Турция.
    Втори изход. Европа няма да приеме исканията на Турция.
    Нищо не се решава на срещите, всичко се преговаря и се одобрява предварително, срещите са като сцена от които виждаме всичко.
    До сега никакви признаци от европа не са покажани за промени в статуквото, срещата ще мине с обещания и похвали за това че пазят граничната полоса на Европа от Варварите.
    Но ЕРДОГАН знае и осъзнава че тези Варвари са на негова територия и му носят само и само негативи плюс огромни загуби в зелени гущери.
    След година в Турция има избори и ако няма Изнедващо решение на европа спрямо Турция което да докара до промени в мисленето на Турския избирател ЕРДОГАН може и да загуби изборите.
    Европа е пред изпитание, запазва сегашното статукво спрямо Турската си политика и приема нова вълна от Варвари и има шанса да се отърве от ЕРДОГАН.
    Европа променя политическото си статукво спрямо Турската си политика и прави реални стъпки за Турция в европейския съюз, ЕРДОГАН си запазва управлението още един мандат.
    КОЕ РЕШЕНИЕ НА ЕВРОПА ДОКАРВА ДО КАКВО.
    Има общ резултат и при двете възможни решения на Европа, общото е че и в двата случая европа ще си има Варварите, при първото решение нелегални, при второто легални.
    Резултатът ще е различен спрямо ЕРДОГАН, при второто решение ЕРДОГАН остава в управлението на Турция което хич не се харесва на Европа и Америка, те не успяха с преврата а ЕРДОГАН знае кой колко стои зад опита за преврат. С ЕРДОГАН Турция става все по мощна а нейната мощ е кошмарът на европа и америка, ЕРДОГАН има и безрезервната подкрепа на ПУТИН които е враг номер едно на европа и америка.
    Аз лично виждам един единствен изход.
    ЕРДОГАН ЩЕ ТЕГЛИ МАЙНАТА НА ЕВРОПА В ВАРНА.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/18 22:47

    Велик е СУЛТАНА...трябва да му благодарим че ни е опазил в вековете от ЕвроГейското робство

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/3/18 09:54

    До 17:52 Май не си пил хапчета та си недей да пишеш глупости. За какъв преврат пишеш бе мал-о умни к това беше глупав сценарий на диктатора. Ф16 ще го преследва и ще оцелее ха ха ще срине не само хотела в който е отседнал а целия Мармарис ограмоти се малко и тогава пиши

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/3/18 09:55

    До 17:52 Май не си пил хапчета та си недей да пишеш глупости. За какъв преврат пишеш бе мал-о умни к това беше глупав сценарий на диктатора. Ф16 ще го преследва и ще оцелее ха ха ще срине не само хотела в който е отседнал а целия Мармарис ограмоти се малко и тогава пиши

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/3/18 15:21

    Зафериус, много правописни грешки, бре! До второто изречение успях да прочета и се отказах.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.