След два дни стадион „Дружба“ в Кърджали ще бъде преименуван на „Арена Арда“. Общинските съветници ще гласуват решението за смяната на името на заседанието в четвъртък – 28 юни.
Преименуването на стадион „Дружба” е включена като точка 16 в дневния ред.
Стадионът в Кърджали, който е с площ 31 640 кв. метра, е построен в началото на 1960-те год., но официално е открит през 1963 г. За времето си „Дружба“ е бил сред най-модерните стадиони в страната. Разполага с футболен терен 105 х 68 метра, олимпийска лекоатлетическа писта, в съответствие с всички международни изисквания, коментаторска кабина, 2 главни входа и 2 изхода в сектори „Б“ и „Г“. Ремонтиран е през 80-те години на ХХ в. и е сред първите в България стадиони, оборудвани с индивидуални пластмасови седалки (което намалява капацитета му до около 15 000 седящи места).
Стадион „Дружба“ е ставал арена на много дербита от всички нива на българския футбол. За среща с най-голяма посещаемост се счита финалният мач за Купата на България между „Левски“ (София) и „Ботев“ (Пловдив) през 1984 г. (тогава „Левски-Спартак“ и „Тракия“), като по неофициални данни са присъствали около 30 000 души.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/18 21:48

    Zasto, po kakva prichina ste mu smenuat imeto?!
    Offshorni smetki imat za skrivane li?! Ste vidim s pomostta na europeiskia sad. Poimenno koi sa horata i adressite im, deto atakuvat drujbata...?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/18 22:16

    Ние гражданите от област Кърджали предлагаме стадиона да се преименува на на името на нашия дългогодишен Лидер Арена,, Реджеб Тайип Ердоган'' или да си остане както преди и никой да не си играе с името на стадиона и имената на публичните места. Този път самата ДПС да не си играе с огъня и с търпението на народа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/18 00:40

    Защо бе малоумници?
    Старото по му приляга!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/18 09:49

    Тъпаци, АРЕНА АРДА.По голяма глупост не съм чувал.Виждали са те "АРЕНА". Само след 3/4г когато тези си изперат парите, ще остане от тази арена само НА-то

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/6/18 10:01

    И какво му е на стадион "Дружба"?!? Сакън, ако не е нещо модерно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/6/18 10:11

    Koga pistata za bqgane shte bude otvorena za grajdanite?

    ОтговорИзтриване
  7. Един да обясни на какво основание променяте името на стадиона.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.