Условна присъда за мъжа, случаите вече са десетки

Сметосъбирач счупи рекорда в региона, вземайки детенце, ненавършило 14 години, за булка. Въпреки престъплението, О.А. се размина със затвора. Служителят на сметосъбираща фирма бе признат за виновен в това, че за периода декември 2016 до 26 май 2017-та година е живял на съпружески начала с момиченце под 14-годишна възраст. Пълнолетният се сдоби с две обвинения, за които получи условни присъди. Магистратите в Кърджали му наложиха по-суровото наказание от двете, а именно 5 месеца „лишаване от свобода”. Присъдата ще стане ефективна ако в следващите 3 години на изпитателен срок мъжът отново престъпи Закона. Заради слабите познания по български на мъжа, в съдебната зала дори трябваше да се ползват услугите на преводач, за които мъжът ще трябва да плати 30 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, мургави родопчани броят между 1000 и 5000 лева за „малки булки” в региона. Това е максималното наказание, предвидено в Закона, за съжителстване на съпружески начала с лице, ненавършило 16 години, когато има „смекчаващи вината обстоятелства”.
Десетки са били образуваните досъдебни производства в Източните Родопи през последните две години за подобни случаи. Една част от тях са били внесени в съда с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна санкция-парична глоба, посочиха за 24rodopi.com от прокуратурата.
„Тук говорим за съжителстване не против волята. При 99 на сто от случаите се касае за характерни особености в традициите и бита на една определена етническа група. Не става въпрос за приложено насилие, което се взема под внимание от Закона. Както се казва-когато младите се обичат, нека се вземат”, коментира юрист, запознат с все по-зачестяващите случаи в региона.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/18 16:01

    Да, вярно е че е детенце. Но, голямо. Какво се прави за възпитанието на поколението днес в семейството, училището, обществото? Нищо!! Половината младеж /ако не всички/ още в 6-7 клас си имат гаджета. Тогава никой не пищи. Половината родители знаят, че пишкарите им още от кога се люлеят, но си траят. Че сигурно 90 % от девойките преди гимназия вече не са девствени, никого не интересува. Когато някой се задоми на 14 всички вдигат врява. Защо?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/18 17:22

    Щото раждат на 14 затова! 16:01 : ти какви глупости приказваш? На 14 години могат да си имат гаждеъа и да не са девствени, ама чак пък да се женят и да раждат не е нормално!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/18 07:44

    Tsiganska rabota...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.