„Този вот няма да успее, твърдят тези, за които това е само аритметика, пренебрегвайки комплексното действие и политическия ефект на този мощен демократичен инструмент. На тези отсега казвам: Не бързайте да се радвате...“, заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ДПС и народен представител от Кърджали Мустафа Карадайъ.
В отсъствието на премиера Бойко Борисов в парламента се проведоха дебатите по искания от БСП вот на недоверие за провала на политиката на управляващите в областта на сигурността. По същото време арестант избяга от Трето РПУ в Пловдив.
„Защо заявихме в аванс, че ДПС ще подкрепи този вот? Защото не можем да стоим безучастни, когато държавното управление безпомощно разчита на хаоса, когато държавността ерозира, когато провокациите и общественото напрежение са на градус разстояние. Когато демокрацията е в опасност, когато става въпрос за националната сигурност и бъдещето на държавата, бъдещето на всички български граждани, тогава не можем да бъдем равнодушни. Трябва да реагираме. Не само. Трябва да действаме. 
Нашето изказване е апел към разума и политическата отговорност в името на националната кауза и евроатлантическите ценности“, каза още Карадайъ.
Предизвикателствата пред националната сигурност изискват адекватни реакции и действия, отбеляза председателят на ДПС и подчерта, че динамично променящата се международна обстановка, регионалните геополитически процеси и състоянието вътре в страната, налагат спешни мерки и действия.
„Управленският модел генерира напрежение и е източник на несигурност и нестабилност. Липсата на управленска програма, на ясна визия и на реформи е източник на нестабилност и несигурност. Нарушаването на принципите на правовата държава, ерозирането на демокрацията, скандалите в кабинета и в управляващата коалиция, са източник на несигурност и нестабилност. Отстъплението на управляващите от евроатлантическата ориентация на страната е източник на несигурност и нестабилност. Трайното настаняване на ксенофобията, радикализмите и национализмите, противопоставянето и прокарването на разделителни линии в обществото, са изключително сериозен източник на несигурност и нестабилност. 
През последната година сме свидетели на създаването и мощното системно поддържане на хранителна среда за крайния национализъм и радикализъм. И опити проявите на ксенофобия и национализъм да бъдат оправдани, съответно легитимирани.
В подобни случаи обикновено чуваме, че тези критики и предупреждения се развяват от една опозиционна политическа сила за партийни цели, за да бъдат очернени „истинските патриоти и националисти“. Но вече са прекалено много примерите, които можем лесно да свържем с признаците за наличие на опасности пред националната сигурност“, предупреди Карадайъ.
Вотът на недоверие ще бъде гласуван на редовното заседание на Народното събрание на 29 юни.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/6/18 17:42

    Ако наистина искате оставка ДПС и БСП да закарат по един автобус от всяка община и тогава ще видя дали си подават оставките или си правят само пира преди летните отпуски Хайде първи се записвам за автобусите

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/6/18 21:53

    До17.42Навярно имаш автобуси и са ти държавните поръчки?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/6/18 22:38

    ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на вредното,крадливото,корумпираното управление на славните КАЛИНКИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИ от герб ЕООД Комерс и триото Опитомените псевдопатриоти....Европредседателството свърши и да си депозират Оставката сиииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/18 09:52

    Никой не иска оставка .Живуркат си народните измамници и електората кучета ги яли .Положението е като най-добре риба се лови в мътна вода Мътната вода е положението в страната ,рибата са народа и несгодите на този народ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/6/18 16:16

    От една година лаеш
    Че демокрацията вав опастност
    Вав момента живеем по хубаво
    Вав европасме без комунизмааааа

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.