„Създавайте семейства, работете и уважавайте родителите си!"-този съвет към младите дава уважаваният духовник от Ардино Хаджи Бекир Халил.
На 12 юли той навърши 84 години. Радва се на отлично здраве, а за рождения си ден получи много подаръци и поздравления от близки и познати. Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поднесоха скромен подарък и Поздравителен адрес. Пожелаха на рожденика да отпразнува и 100-годишнината си в отлично здраве и все така да радва близките си.
„Очите ви винаги да греят от радост и щастие. Слънчевите лъчи да осветяват пътя ви. Здравето да бъде ваш спътник всеки ден. Дните да минават, да не бъдат тежки, а годините да се множат и да не оставят следи!", се казва в поздравителния адрес на двамата.
Хаджи Бекир Халил е роден на 12 юли 1934 г. в Горно Прахово. Ученическите му години преминават в родното му село. Тук създава семейството си. Има шест деца-две дъщери и четирима синове, дарили го с шест внуци и двама правнуци. За него семейството е ценност и учи на ценност. Целият му трудов живот е преминал по строителните обекти в района и страната. През 1970 г. построява къща в Ардино и до ден днешен живее тук. Над 25 години е бил имам в градската джамия и в Чубрика. В момента е имам в Брезен. През 1991 година се сбъдва и голямата мечта на бай Бекир - отива на хаджилък в Мека и Медина. Надява се всеки вярващ да има възможност да посети двете свещени за мюсюлманите места.
Съветът му към младите хора е да създават семейства, да работят и да уважават родителите си.
Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.