Кметът на Edirne Реджеп Гюркан е подлаган на яростна критика в социалните мрежи в последните дни, че си е позволил под поздрав на български език да изпише името на града като „Одрин“, а на гръцки – Αδριανούπολις (Адриануполис).
Страстите около спора дали трябва да се пише Едирне, Одрин или Адрианапол не стихват трета седмица. Хиляди местни жители, сред които и много наши изселници спорят как да бъде изписано името на Одрин.
Всичко започна с поздравителните банери на български и гръцки за нова година, които кметът постави на няколко места в центъра на града.
Но това, че на български се пише Одрин, а на гръцки Адрианаполис не се хареса на противниците на кмета. Те продължават да настояват, без значение на кой език се пише, Одрин да се изписва винаги Едирне.
Журналистът от „Ажанс Бг“ Нахит Догу със свеж коментар по темата:
„Ако търсите под камилата вол, в тези студени кърджалийски дни, може да намерите“…
(Видеото е на турски език)

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/1/19 10:40

    Ami pravi sa horata no ot CHP kvo da chakash,a da vidim nqkoy da pishe vmesto Plovdiv -Filibe tuk

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/19 11:00

    Odrin ..zindanalti meyhanesi.nay vpechatlqvashto mi ostana v uma pri poseshtenieto mi tam.s pesnite na zeki myuren.bravo

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/1/19 12:27

    В Одрин кметът ни поздравява на български! Тук ако сложим на турски подобно нещо, ще се изтрепем!Ха сега кажете ми, кой е по напред в материала?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/19 14:23

    А защо редакцията го изписва на турски език в българска медия.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/19 22:44

    А като си толкова напред с материала ми кажи ако в Турция има партия като ДПС дали няма да са разстреляни всички като кюрдите, а и от какво се оплакваш като тук се води политическа агитация на турски език и да те питам щом си толкова напред с материала чул ли някоя партия да води предизборна кампания на друг език освен турски.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.