Безработен родопчанин ще бъде „превъзпитаван“ заради нелегалните му умения да… вари ракия. 53-годишният мъж бе задържан от полицаи при акция в началото на юни в Крумовградско. Специализираната операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места се провела в село Гулийка.
В двуетажна къща униформените служители на реда открили 311 литра ракия без бандерол. Алкохолът бил разпределен в шест бидона, както и пластмасови туби. Течността била от 18 до 70 градуса. В сградата бил открит и казан за варене.
Безработният мъж бе признат за виновен от съда в Крумовград. Той бе осъден на шест месеца „лишаване от свобода“. Наказанието обаче бе отложено с 3-годишен изпитателен срок. По време на този период с мъжа ще работи възпитателно местният районен инспектор, решиха магистратите в Крумовград.
Стотиците литри ракия, както и казана за варене, бяха отнети в полза на държавата и следва да бъдат унищожени.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/9/20 13:42

    Оставете човека на мира. Смешници.

    ОтговорИзтриване
  2. Дааа,не може безработен да се занимава с това .....Че как ще се месиш във бизнеса на Борисов ....
    Опасен Осман ............

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/9/20 15:43

    Значи през османското владичество можеше да се вари ракия и пие вино а сега йок.Полициятаси свърши всичката друга работа и почна да събира казаните.Ставаме шампиони.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/9/20 18:46

    Всички полицаи варят ракия .Да ги арестуват и тях.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.