24rodopi.com/Регион

Малчуганите на най-голямата детска градина в Черноочене ДГ „Знаме на мира“, и работници от местната администрация, украсиха елхата пред сградата на Община Черноочене. Сувенирите са изработени от естествени материали по време на творческата работилница в детската градина с помощта на учителките и родителите.

Цялата любов, която сте вложили в изработването на красивите гирлянди, звезди и цветя, да се върне стократно на вас, на вашите родители и учители, пожела кметът на Община Черноочене Айдън Осман.

Заедно с него председателят на Общинския съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, служители и кметове на населени места с интерес наблюдаваха украсяването на празничното дърво и слушаха новогодишни песни и стихчета от малчуганите.

Айдън Осман почерпи децата, честитейки на всички наближаващите  празници и заяви, че за всички деца от детските градини са осигурени лакомства.

Тогава той заяви, че екипът му все така ще работи за развитие възможностите на децата и учениците, за техните постижения и таланти и също увери, че доброто партньорство ще продължи и занапред.

За инициативата неслучайно е избрано навечерието на 10-ти декември, казаха от ръководството на ДГ „Знаме на мира“ с. Черноочене. Днес се отбелязва като Международен ден за правата на човека. На този ден през 1948 г. е подписана Всеобща декларация за правата на човека е един от най-важните документи на Организацията на обединените нации (ООН) след края на Втората световна война.

Документът посочва принципите, които и до днес имат огромно влияние по света – принципите на човешкото достойнство, свободата, равенството и братството.

Директорката на детската градина Елмаз Апти заяви, че с активното участие в тези мероприятия целят да запознаят децата с традициите на различните етноси в региона и страната.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.