24rodopi.com/Общество

Възрастна жена едва носи събраните клони за огрев на гръб, през окаляния сокак до дома си, до който минава покрай автомобил, какъвто никога не е виждала. Никога не е влизала, незнайно за съзнанието й дори как се движи.

Шантаво съвместителство на несъвместимостите. За нея пътят е - гората, нивата, печката, хляба. За другите е…, всеки знае.

Два свята, които се сблъскват, но успяват да осъществят примирие. Те не се разбират, нямат сходства, освен погубената и отстояваната човечност. Разбират се единствено с послания. Но нито едните, нито другите напълно разбират тези на противоположната страна.

В такава една вселена се произвеждат избори. Правят се кампании, от които остават снимките с окаяния електорат, който трудно осъзнава случващото се. Защото за него, в тези селца, времето е различно понятие. И то не влиза в нито една политическа парадигма…

Целия текст четете в петъчното издание на „Родопи voice“!

И още от темите в новия брой на вестник №1 в региона:

-Над 80 млн. евро похарчени за жилища край Арда!

-Достигнахме дъното, влюбени в надеждата за евро

Дете иска 1000 лева с камък в ръка

-Мними земеделци, мнима надежда

-Едни избраха охолството, други…

1 320 000 евро и „бюлетината“ от камък

-На пътя: Водач изпреварва, гърмейки с патлак!

-Вместо писмо до гадже – плик с… дрога!

-Колкото по-бедни, толкова повече фирми за кредити

Професия „Длъжник“: Теглиш 1000, връщаш 2 897 лева

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.