24rodopi.com/Общество

Пловдивска област е положителен пример как трябва да се развиват отделните области в България. В града идват да живеят и работят много хора от областите Кърджали и Смолян.

Това заяви областният управител на Пловдивска област Ангел Стоев по време на Регионална конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще", пише БТА.

Стоев посочи, че на територията на Пловдивска област живее около 10 процента от населението на България и областта дава 10 процента от брутния вътрешен продукт на България. Ние действително успяваме, може би на базата на географското си положение, да развием изключително добре икономически зони и най-добрият пример е Тракия икономическа зона, коментира областният управител. По думите му областта е притегателен център за хора от съседните области като Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора и други по-далечни краища. Това създава бум в строителството и услугите и градът започва да се задъхва, посочи Стоев. По тази причина работим по много проекти като този за Градската железница, която трябва да осигури свързаност на град Пловдив със съседните общини и икономическите зони, каза той. Според него когато това се направи, ще има лесен достъп до промишлените предприятия и населените места, което ще облекчи живота на хората и ще допринесе за по-качествена работа и на самите предприятия, защото това означава и товаропоток.

Областният управител коментира, че се работи за развитието на летище „Пловдив“. Още в началото на 90-те години се говореше как летището ще се развие като голям карго център, ще стане център за експортна продукция за Европа и света, но за съжаление това не го виждаме, дори няма карго терминал, коментира Стоев. Според него пречка в развитието на аеропорта са честите смени на правителства и намеса на политическите фактори.

„Вярвам в бъдещето на земеделското производство на Пловдивска област и съчетано с развитието на индустрията имаме светло бъдеще. Искаме да бъдем локомотивът, който ще тегли икономическото развитие на цяла България в посока обединена Европа“, каза още Стоев. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/6/23 23:41

    Дигнете цените на имотите и намалете заплатите и ще се махнат. :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.